Tungt för Rosenqvist i Moskva

Felix Rosenqvist, Moscow Raceway 4Felix Rosenqvist fick med sig en femteplats som bästa resultat när FIA Formula 3 European Championship i helgen nådde Moscow Raceway för tidernas första EM-deltävling på rysk mark.

Rosenqvist kom inte överens med sin Mücke Motorsport-bil runt den knappt fyra kilometer långa banan utanför Moskva, och noterades för åttonde, sjunde respektive femte plats i de tre race som kördes. 22-åringen hölls framför allt tillbaka av två tunga tidskval, men kunde avancera i samtliga lopp och slutligen slå sig in i topp fem tack vare en omkörning på det allra sista varvet i söndagens avslutande heat.

- Det här har varit en riktigt motig helg för min del, men vi kunde åtminstone avsluta den på ett OK sätt i det tredje racet, säger Felix Rosenqvist. Femma är inte direkt ett resultat jag jublar över, men vi höjde oss i alla fall ett steg och gjorde konkurrenskraftiga varvtider. Vi har inte hittat rätt set-up här i Moskva och känslan bakom ratten har varit extremt inkonsekvent. Jag är säker på att potentialen finns där, men just nu är det väldigt svårt att extrahera den. Jag vet dock hur små marginalerna är i den här sporten, och hur liten skillnaden är mellan framgång och misslyckande. Av den anledningen vet jag också hur fort saker och ting kan vända, och jag är redan fullt fokuserad på nästa race om tre veckor.

Nästa deltävling för FIA Formula 3 European Championship körs på österrikiska Red Bull Ring – platsen för Rosenqvists historiska trippelseger 2013 – helgen den 1-3 augusti.