Tung premiär för Felix Rosenqvist

gal9Felix Rosenqvist fick en tung start på 2014 års FIA Formula 3 European Championship-säsong och lämnar helgens EM-premiär på brittiska Silverstone med en sjundeplats som bästa resultat.

Rosenqvist, som slutade tvåa i EM-sammandraget under 2013, gick in i helgens premiär med målsättningen att slåss i toppen av resultatlistan. Det stod dock tidigt klart att Mücke Motorsport inte hade den fart som krävdes, och teamets förare (som den här säsongen också inkluderar förra årets EM-fyra Lucas Auer) tvingades mestadels hålla till i mitten av det 26 bilar starka startfältet. Rosenqvist lyckades till slut, tack vare en serie resoluta omkörningar på utsidan, åtminstone rädda en sjundeplats i helgens avslutande race – 12 månader efter att ha stått som segrare på den brittiska Grand Prix-banan.

- Det här har varit en katastrofal helg för vår del; det finns ingen anledning att kalla det för någonting annat, säger Felix Rosenqvist. Vi har helt enkelt inte haft i närheten av den fart vi hade hoppats på och förväntat oss, och tyvärr saknar vi en hel del prestanda – på alla plan – jämfört med toppteamen just nu. Det såg lite bättre ut i det sista racet, men bilen är oerhört svårkörd och jag är naturligtvis inte nöjd med en sjunde plats. Vi har mycket jobb framför oss och vi måste se till att vända på det här omedelbart. Det blir inte enkelt, men jag vet vart vi hör hemma och att vi har kapaciteten att slå tillbaka.

Rosenqvist beger sig nu närmast direkt till Portugal, där han nästa helg ska representera Team Sweden i premiären för det nya formelbilsmästerskapet FA1. Därefter väntar nästa deltävling för FIA Formula 3 European Championship, som avgörs på Hockenheim (en bana där Rosenqvist innehar det gällande banrekordet för Formel 3) den 2-4 maj.