• måndag , 24 september 2018

Seger och trippelpall för Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist körde hem säsongens andra seger och tog sig upp på pallen i alla helgens tre FIA Formula 3 European Championship-race på tyska Hockenheim.

Rosenqvist satte tempot direkt under den fria träningen, och fortsatte sedan på den inslagna vägen genom att toppa båda helgens tidskval och lägga beslag på pole position till samtliga tre race. I det första slutade 23-åringen på andra plats, innan han därefter dominerade lördagens Race 2 och vann med en marginal på över nio sekunder i det 35 bilar stora fältet. Rosenqvist satte även tävlingens snabbaste varv.

I söndagens avslutande race – som liksom det första avgjordes i regn – skar Rosenqvist mållinjen som tvåa för andra gången under helgen, efter att ha lett under den första halvan av loppet.

Resultatsviten innebär att Rosenqvist lämnar Hockenheim som helgens främste poängplockare. Värnamo-chauffören är nu trea totalt i EM-sammandraget, bara 14 poäng bakom ledande Antonio Giovinazzi (Italien).

- En bra helg med många poäng, säger Felix Rosenqvist. Vi har varit snabbast i alla kval så här långt i år, vilket känns väldigt lovande inför resten av säsongen, och att kunna vara på pallen i alla tre race bevisar att vi håller en hög och jämn nivå. Vi kunde kanske ha gjort en eller ett par saker annorlunda i regnet i det sista loppet, men överlag har det varit en positiv helg. Teamet har gjort ett kanonjobb med bilen – jag kan verkligen utmana mig själv och attackera som jag vill bakom ratten. Nu gäller det att fortsätta jobba hårt inför nästa tävling och se till att vi kan slåss i toppen även då.

Nästa stopp på årets EM-kalender är det prestigefyllda gatloppet Grand Prix de Pau i södra Frankrike – en tävling i vilken Rosenqvist triumferade under 2014. Det rekordstora startfältet tar sig an den trånga och krävande stadsbanan helgen den 15-17 maj.

Liknande inlägg