Seger för Felix i Kvalificeringsracet

QRaceFelix tog ett stort steg i jakten på seger i Macau Grand Prix när han behöll kylan och vann lördagens Kvalificeringsrace på den trånga stadsbanan.

Felix startade loppet från pole position efter att ha toppat gårdagens tidskval, men fick trots en bra start se sig passerad av teamkollegan Lucas Auer och Max Verstappen på rakan ner mot första kurvan (läs mer om slipstreaming-effekten i Macau här).

När Verstappen sedan kraschade ett par varv senare utvecklades kampen om förstaplatsen till en intern strid mellan de båda Mücke Motorsport-chaufförerna, och när säkerhetsbilen sedan kallades ut steg spänningen ytterligare. I samband med omstarten satte Felix hård press på Auer, och när duon nådde Lisboa kunde han också bromsa sig förbi och ta sig upp i ledning.

Felix byggde omedelbart upp en lucka till resten av fältet, och kunde sedan ohotad ta målflagg före Auer, Tom Blomqvist och Esteban Ocon.

För att verkligen understryka sin fart noterade Felix också loppets snabbaste varv – tävlingens enda under 2m13s.

Utgången i Kvalificeringsracet avgör startuppställningen till söndagens final, vilket alltså innebär att Felix kommer att starta morgondagens race - Suncity Group Macau Grand Prix 2014 – från pole position.

Finalracet visas LIVE på Viasat Motor med start kl. 08.25 svensk tid.

FELIX:

Ett väldigt viktigt resultat. Mitt mål är att vinna huvudloppet här i morgon, och det här var ett steg på vägen. Jag gjorde en bra start, men precis som väntat blev jag omkörd på rakan ner mot första kurvan och sedan fick jag jobba mig tillbaka.

Jag fick en bra slipstream på Lucas efter omstarten och kunde bromsa mig förbi in i Lisboa, och sedan visste jag att jag var tvungen att öppna upp en lucka i bergssektionen för att kunna försvara ledningen på nästa varv. Jag tryckte på lite extra, och som tur var räckte det hela vägen.

Vi har hittat en bra set-up – även om jag hade ganska stora problem med upplåsning idag – och jag känner ett stort förtroende för bilen. Vi har farten som krävs för att vinna här, vilket vi också bevisade med snabbaste varv, men Macau är Macau och i morgon kan verkligen vad som helst hända. Jag kör för seger, och jag kommer inte att vara nöjd med något annat.

 

RESULTAT

Results-QRace