• måndag , 24 september 2018

Rosenqvist snabb på Imola – oskadd efter massiv krasch

FP1Felix Rosenqvist visade prov på bra fart när FIA Formula 3 European Championship vaknade till liv igen i italienska Imola i helgen – och klarade sig undan allvarliga skador efter en våldsam krasch på söndagseftermiddagen.

Olyckan var framme halvvägs genom det sista av helgens tre EM-race, då Rosenqvist kolliderade med engelsmannen Jordan King i samband med ett omkörningsförsök i ingången till Tamburello-chikanen. Rosenqvists bil blev luftburen i en hastighet av 250 km/h, och kastades med stor kraft in i barriären på banans utsida.

CrashDen 23-årige svensken fördes till Imola-banans medicinska center, där han genomgick kontroller utan några konstaterade bestående skador. Rosenqvist ådrog sig dock en rejäl huvudvärk samt en blåslagen högerarm.

Rosenqvist hade tidigare under helgen slutat på fjärde plats i lördagens Race 1, där svensken också noterades för tävlingens absolut snabbaste varv.

- Det här är den värsta kraschen jag råkat ut för i min karriär, säger Felix Rosenqvist. Jag känner mig relativt OK, men jag har en kraftig huvudvärk och min högra arm är inte riktigt med på noterna än. Det kunde dock ha varit betydligt värre, så jag ska inte klaga. Jag minns inte exakt vad som hände, men det gick fort och plötsligt smällde det… Fartmässigt var det här en av våra bästa helger i år, vilket vi bevisade med snabbaste varv i Race 1, och nästa tävling är bara några dagar bort. Jag kommer att göra allt för att avsluta säsongen så starkt som möjligt i finalen.

Säsongens sista deltävling i europamästerskapet för Formel 3 avgörs på Hockenheim i Tyskland redan kommande helg (17-19 oktober).

Liknande inlägg