Rosenqvist missar pallen med tekniska problem

R2Felix Rosenqvist tvingades lämna ifrån sig en till synes säker pallplats på grund av tekniska problem vid helgens tävlingar för FIA Formula 3 European Championship på klassiska Spa-Francorchamps, när svensken fortsatte att förföljas av missflyt i de belgiska Ardennerna.

Rosenqvist låg på tredje plats i helgens första av tre race när bränslepumpen på hans Mücke Motorsport-bil slutade att fungera på det näst sista varvet. 22-åringen fick se sig passerad av engelsmannen Jake Dennis medan han aktiverade den reservpump som finns installerad i samtliga F3-chassin, men ut på den absolut sista rundan kunde Rosenqvist sedan återta tredjeplatsen.

Med mindre än ett halvt varv kvar att köra inträffade sedan det osannolika, när även reservpumpen gav med sig. Rosenqvist rullade försvarslös över mållinjen som sjua, och fick i en dessvärre karaktäristisk vändning för säsongen 2014 återigen se en sannolik pallplats gå om intet. Tidigare under helgen hade Rosenqvist drabbats av liknande problem, som då innebar att han föll bort från kampen om pole position i fredagens tidskval. Rosenqvist hade dessförinnan toppat fredagens inledande fria träning.

I helgens andra race avancerade Rosenqvist från nionde till fjärde plats, och i söndagens finalheat korsade han mållinjen som nia efter att hans bil skadats i samband med ett omkörningsförsök.
- Helt enkelt inte vår helg, och inte vår säsong så här långt, säger Felix Rosenqvist. Det är förstås jobbigt att behöva ge upp en pallplats på det sättet, men det är inget att bryta ihop för och vi kommer att komma igen. Vi fick extremt dålig utdelning för vår fart den här helgen; jag har nog aldrig kört lika bra med lika lite avkastning. Jag var snabbast i den första träningen och varvtiderna har varit riktigt konkurrenskraftiga hela helgen, men tyvärr har omständigheterna gjort att vi aldrig har fått visa det i form av bra resultat. Som tur är körs nästa race om bara några dagar, och jag är extremt revanschsugen.

Felix Rosenqvist och FIA Formula 3 European Championship återvänder till rampljuset redan kommande helg, då säsongen når sin mittpunkt på publikpopulära Norisring på gatorna i tyska Nürnberg.