• måndag , 24 september 2018

Rosenqvist kör för Sverige i ny formelbilsserie

Felix Rosenqvist, FA1Felix Rosenqvist kommer att tävla för Team Sweden i premiären för det nya nationsbaserade formelbilsmästerskapet FA1 i portugisiska Portimão nästa helg (25-27 april).

FA1 är huvudklassen i den för året nya evenemangsplattformen ACCELERATION, som kombinerar olika typer av motorsport med livemusik och konserter runt om i Europa. En rad världsartister har bekräftats, och underhållningen leds av Sverigeaktuella David Hasselhoff. Alla team i FA1 tävlar under nationsflagg, och den svenska satsningen ställs emot konkurrenter från bland annat Tyskland, Spanien, Italien, Frankrike och Nederländerna. Bilarna utvecklar drygt 550 hästkrafter och samtliga race innehåller obligatoriska depåstopp.

Rosenqvist beger sig till Portugal direkt från brittiska Silverstone, där säsongsupptakten för FIA Formula 3 European Championship – 22-åringens huvudprogram under 2014 – äger rum kommande helg.

– Jag är glad att ha fått den här möjligheten av alla inblandade, och jag ser fram emot helgen i Portimão, säger Felix Rosenqvist. Det är inte varje dag man får chansen att representera sitt eget land i internationell motorsport, och gänget i Team Sweden har verkligen gjort ett kanonjobb som fått till det här. Det är ett helt nytt mästerskap, men jag har gjort några tester under vintern och så här långt är allt positivt. Jag åker till Portugal för att stötta teamet och för att samla erfarenhet i en stor, motorstark bil – vilket är något jag behöver inför framtiden. Det ska också bli roligt att få prova på depåstopp för första gången. Jag ska göra mitt bästa för att ge Sverige en bra start på säsongen!

Team Sweden-projektet drivs av göteborgaren Bobby Issazadhe, som nu ser fram emot att återförenas med Rosenqvist – som han drev i det tyska Formel 3-mästerskapet säsongen 2010.

– Att ha Felix i Team Sweden-bilen under premiären känns otroligt kul, säger Issazadhe. Han är en av de största racingtalangerna i modern tid, och han är dessutom en trevlig kille som får alla att dra åt samma håll. Jag anser att Felix inte bara är världens snabbaste Formel 3-förare, utan också extremt bra på att anpassa sig till nya situationer. När han testade FA1-bilen för första gången i vintras var han snabbast direkt, och nu är det upp till oss att ge honom bilen han förtjänar i Portimão. ACCELERATION-konceptet har stor potential och vi är glada att få vara med från början.

För mer information om ACCELERATION och FA1, se www.acceleration14.com.

 

Liknande inlägg