Rosenqvist fortsatt snabb i DTM

felix-rosenqvist-nurburgring-1

Felix Rosenqvist fortsatte att visa prov på bra fart i DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) vid helgens tävlingar på Nürburgring, men lämnade den klassiska banan i Eifelbergen poänglös efter en bestraffning.

Rosenqvist, som under uppmärksammade former tog poäng i DTM-debuten i Moskva i förra månaden, höll sig ånyo långt framme i motortokiga Tysklands ledande racingmästerskap när han kvalade in som sjua till det första av helgens två race – ynka två tiondels sekund från pole position, och före inte färre än sju tidigare DTM-mästare. Väl i lördagens inledande lopp förpassades Rosenqvist dock till en position utanför poängplats (topp tio) efter en dålig start, och den 24-årige Mercedes-föraren tog till slut målflagg som 12:a.

Under söndagen manifesterades DTM-seriens exceptionella jämnhet sedan med ytterligare eftertryck. Rosenqvist var 0.303 sekunder, mindre än en mänsklig blinkning, från pole position i kvalet till helgens avslutande race – vilket räckte till 12:e plats på gridden. Samtliga fältets 24 bilar rymdes inom ett avstånd på åtta och en halv tiondels sekund.

En betydligt bättre start gav Rosenqvist läge att avancera i inledningen av Race 2, där han initialt duellerade med landsmannen Mattias Ekström. Rosenqvist låg på sjätte plats när han gick in för sitt obligatoriska depåstopp på varv 20, då dock olyckan var framme och en kollision med BMW-föraren Martin Tomczyk renderade ett drive through-straff.

Rosenqvist kom till slut i mål på 19:e plats.

- Det är kul att se att farten fortsatt är så här pass bra, även om det inte blev några poäng den här gången, säger Felix Rosenqvist. Det blev ett missförstånd i Race 2 som tyvärr kostade oss den möjligheten. Jag har lärt mig mycket den här helgen; DTM är ett extremt jämnt och tufft mästerskap, och det är ingen som lägger några som helst fingrar emellan ute på banan. Det tar lite tid att lära sig den typen av racing. Om det inte hade varit för bestraffningen idag tror jag att vi hade kunnat sluta i topp tio, så det var synd, men jag tar framför allt med mig en ny värdefull erfarenhet.

Nästa inplanerade race på Felix Rosenqvists agenda är Blancpain GT Series Sprint Cup-finalen i Barcelona (Spanien) helgen den 1-2 oktober. Han kommer också att vara på plats med Mercedes-AMG vid nästa DTM-tävling i Budapest (Ungern) om två veckor.

 

RESULTAT
DTM | Nürburgring (Tyskland)

Race 1

1: Marco Wittmann (GER), 30 varv
2: Tom Blomqvist (GBR), +7.136s
3: Jamie Green (GBR), +9.031s
4: Edoardo Mortara (ITA), +9.783s
5: Timo Glock (GER), +11.768s

12: Felix Rosenqvist (SWE), +35.474s

Race 2

1: Edoardo Mortara (ITA), 43 varv
2: Lucas Auer (AUT), +3.726s
3: Marco Wittmann (GER), +7.526s
4: Mattias Ekström (SWE), +7.849s
5: Nico Müller (SWI), +9.182s

19: Felix Rosenqvist (SWE), +45.546s