Rosenqvist fortsatt otursförföljd i F3-EM

Felix Rosenqvist, Nürburgring 1Felix Rosenqvist utmanade om ledningen i det sista av helgens tre FIA Formula 3 European Championship-race på mytomspunna Nürburgring, men tvingades återigen se ett potentiellt framskjutet resultat gå upp i rök när han fortsatte att förföljas av det oflyt som plågat honom under 2014 års EM-säsong.

Från femte plats på gridden gjorde Rosenqvist en fantomstart i söndagens avslutande race i de tyska Eifelbergen, och tog sig hela vägen fram till en position där han utmanade pole position-innehavaren Tom Blomqvist (Storbritannien) om ledningen in i första kurvan. Dessvärre uppstod kontakt mellan de båda konkurrenterna, och Rosenqvist tvingades i depå med trasig framvinge.

Väl ute på banan igen noterade den 22-årige Värnamo-bon sedan några av loppets snabbaste varvtider på sin väg tillbaka upp genom fältet, innan han slutligen bröt efter en kollision med Spike Goddard – en kollision för vilken australiensaren senare bestraffades av domarna.

Rosenqvist slutade på åttonde respektive sjunde plats i helgens två inledande race, och var på väg mot en topp tre-placering i söndagens tidskval innan en strulande bränslepump innebar att han tappade värdefull tid i slutet av vad som dittills var hans bästa varv.

- Den här helgen summerar hela den här säsongen; det vill sig helt enkelt inte och vi fortsätter att vara alltför ojämna från pass till pass, säger Felix Rosenqvist. Vi har riktigt bra fart emellanåt, men det är alltid något som ställer till det och hindrar oss att nå några vettiga resultat – som i det sista racet eller på kvalet i morse, till exempel. Vi har egentligen inte tagit något steg framåt sedan sist, och jag hade hoppats på att vara i en starkare position i det här skedet av säsongen. Under de sista två deltävlingarna är det bara rena resultat som gäller, och mitt enda mål är att vinna race. Vi har potentialen att göra det, men det kommer att kräva en större jämnhet och det är det vi får fokusera på under slutet av säsongen.

För Felix Rosenqvist och FIA Formula 3 European Championship väntar nu ett närmare två månader långt uppehåll, innan mästerskapet vaknar till liv igen på italienska Imola-banan för årets näst sista deltävling den 10-12 oktober.