Positiva besked för Felix och Mücke Motorsport på Hockenheim

gal1Mücke Motorsport fick ett positivt besked i fredagens fria träning inför säsongens andra EM-deltävling på Hockenheim, när både Felix och teamkamraten Lucas Auer var betydligt bättre med i matchen än vad som var fallet på Silverstone – och gav en första indikation på att det jobb man lagt ner sedan premiären givit resultat.

Två veckor efter besvikelsen i Storbritannien var förhoppningarna stora om bättre prestanda på tysk mark, och en fjärdeplats för Felix i det inledande 40-minuterspasset skvallrade om att saker och ting var på rätt väg.

Varvtiderna sjönk sedan stadigt i det efterföljande träningssegmentet, och Felix såg ut att vara på väg mot en plats i topp tre när han stötte på trafik i form av Mitch Gilberts Fortec-bil i den sista sektorn på sitt snabbaste varv. Det blev istället en alltjämt lovande sjätteplats på den slutliga resultatlistan, samtidigt som Auer körde in som tvåa bakom Carlin-föraren Antonio Giovinazzi och gav mer ved på brasan åt Mücke Motorsport.

Efter intensivt regn under gårdagen var hotet om ytterligare nederbörd överhängande även under träningen. Banan förblev dock helt torr, även om gråa moln fortsätter att sväva över Hockenheim när allas ögon nu riktas mot kvällens viktiga tidskval.

FELIX:

- En bra start, och ett positivt besked för hela teamet. Det är visserligen bara fri träning, men vi verkar ha gjort de framsteg vi hade hoppats på inför den här helgen. Bilen känns fortfarande inte helt perfekt – vi behöver jobba lite på bromsbalansen och vi saknar en del grepp rent generellt – men det här är definitivt ett steg i rätt riktning. Dessutom blev jag blockad i sista sektorn på mitt snabbaste varv, så potentialen finns där. Nu gäller det att fortsätta jobba på samma sätt inför kvalet ikväll, och det är först då vi verkligen får se hur snabba vi verkligen är.

RESULTAT (topp tio)

1: Antonio Giovinazzi, 1m33.135s
2: Lucas Auer, 1m33.337s
3: Max Verstappen, 1m33.352s
4: Esteban Ocon, 1m33.510s
5: Tom Blomqvist, 1m33.599s
6: Felix Rosenqvist, 1m33.654s
7: Antonio Fuoco, 1m33.686s
8: Nicholas Latifi, 1m33.728s
9: Jordan King, 1m33.747s
10: Ed Jones, 1m33.752s