Pole för Felix och Team Sweden – på självaste nationaldagen!

Felix drog sitt strå till stacken i det svenska nationaldagsfirandet genom att köra hem Team Swedens första pole position i FA1 i eftermiddagens tidskval på italienska Monza.

Felix toppade kvalet – det första av två för helgen – med en tid på 1m35.873s, och var därmed en knapp tiondel snabbare än den ordinarie AutoGP-stjärnan Sergio Campana. Tredjeplatsen gick till Nigel Melker (Team Netherlands), som var ytterligare tre tiondelar långsammare än Felix.

Tidigare idag slog Felix också till med snabbaste tid i såväl den första som den andra fria träningen, och har därmed lagt beslag på förstaplatsen i samtliga pass som körts så här långt under helgen.

FA1-bilarna uppnår en toppfart på mer än 300 km/h längs Monzas raksträckor.

FELIX:

- Allt har känts väldigt bra idag, och det har också avspeglats i resultatlistan. Det är verkligen grymt kul att få köra en bil som inte kräver så mycket finjusteringar, och som belönar en mer och mer ju hårdare man laddar. Kvalet var inte perfekt och det finns mer att ge i morgon, men att ta Team Swedens första pole position – dessutom på självaste nationaldagen – är fantastiskt.

 

RESULTAT

Skärmklipp