Poäng för Felix Rosenqvist i säsongens längsta Super GT-race

21QC5817

Felix Rosenqvist och teamkamraten Kazuya Oshima körde in på en poänggivande sjundeplats i söndagens 800-kilometersrace på Fuji Speedway i Japan, säsongens längsta Super GT-lopp.

Rosenqvist/Oshima, som körde hem sin första pallplats i Super GT senast i thailändska Buriram, kämpade med balansproblem i sin Team LeMans-Lexus under helgen vid Mount Fuji och kvalade in först på 13:e plats. I racet kunde den svensk-japanska duon dock jobba sig upp genom fältet till en slutlig sjundeplats, vilket belönades med fem mästerskapspoäng.

Rosenqvist/Oshima tog målflagg 56 sekunder bakom segrande Kazuki Nakajima/Yuhi Sekiguchi (också Lexus), i ett lopp som pågick i fyra timmar och 40 minuter.

Rosenqvist och Oshima ligger på åttonde plats i Super GT-tabellen efter helgens resultat.

- Det här var ett blekt lopp från vår sida, men vi har haft någon form av obalans i bilen från och med kvalet och det har varit på gränsen till okörbart långa stunder, säger Felix Rosenqvist. Vi ska sätta oss ner och analysera vad som egentligen hände och varför de här problemen uppstod. Det var viktigt att vi i alla fall genomförde hela loppet för att samla in så mycket information som möjligt. Förhoppningsvis kan vi lära oss något av det här, se till att vi kommer tillrätta med problemet och komma tillbaka starkare nästa gång.

Nästa deltävling för Super GT körs på SUGO-banan den 15-16 september. Innan dess kommer Felix Rosenqvist att göra ett gästspel i Porsche Mobil 1 Supercup på Spa-Francorchamps i samband med Belgiens Grand Prix för Formel 1 den 24-26 augusti.

 

RESULTAT (topp fem)

Super GT
Race 5/8 | Fuji 800 km

1: K.Nakajima (JPN)/Y.Sekiguchi (JPN), 177 varv
2: R.Hirakawa (JPN)/N.Cassidy (NZL), +1.564s
3: K.Tsukakoshi (JPN)/T.Kogure (JPN), +21.184s
4: T.Nojiri (JPN)/T.Izawa (JPN), +26.906s
5: N.Yamamoto (JPN)/J.Button (GBR), +32.197s

7: F.Rosenqvist (SWE)/K.Oshima (JPN), +56.084s

Se fullständiga resultat

 

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING (topp fem)

Super GT
Efter 5/8 race

1: R.Hirakawa (JPN)/N.Cassidy (NZL), 47 p.
2: Y.Sekiguchi (JPN), 40 p.
3: N.Yamamoto (JPN)/J.Button (GBR), 40 p.
4: K.Tsukakoshi (JPN)/T.Kogure (JPN), 38 p.
5: H.Kovalainen (FIN), 35 p.

8: F.Rosenqvist (SWE)/K.Oshima (JPN), 34 p.

Se fullständig tabell