Motorproblem för Rosenqvist efter pallstrid

gal1Felix Rosenqvist tvingades bryta med tekniska problem när han var på väg mot en pallplats vid helgens tävlingar för FIA Formula 3 European Championship (Formel 3-EM) på tyska Hockenheim.

Rosenqvist bröt sig tillsammans med kartingvärldsmästaren Max Verstappen och Lotus-junioren Esteban Ocon loss från resten av fältet i början av helgens avslutande race, och låg på tredje plats när motorn i hans Mücke Motorsport-bil plötsligt tappade kraft. Värnamo-föraren tvingades parkera vid sidan av banan och fick se en sannolik pallplats gå om intet.

Rosenqvist körde i mål som femma respektive sjua i helgens två föregående heat, under en helg då förra årets EM-tvåa kompromissades av kraftig understyrning och ombytliga balansproblem.

- Det här har varit en tuff helg för oss, med både positiva och negativa inslag, säger Felix Rosenqvist. Vi har inte kunnat hitta rätt balans i chassit, och bilen har betett sig på helt olika sätt från ett pass till ett annat. Vi gjorde en rad förändringar inför det sista racet på söndagseftermiddagen, och det var helt klart till det bättre. Tyvärr spelade det ingen roll i slutändan eftersom att jag ändå fick bryta när motorn tappade kraft, men det var i all fall ett steg i rätt riktning. Vi kommer att fortsätta jobba lika hårt som alltid för att ta oss tillbaka till toppen och vi vet att det är där vi egentligen hör hemma.

FIA Formula 3 European Championship är tillbaka i rampljuset igen om bara några dagar, när nästa deltävling avgörs på gatorna i franska Pau redan kommande helg.