Lyckat första test i Verizon IndyCar Series för Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist, Ohio IndyCar 3

Felix Rosenqvist genomförde ett lyckat första test i Verizon IndyCar Series, Amerikas främsta formelbilsmästerskap, på Mid-Ohio Sports Car Course i USA på torsdagen.

Rosenqvist – som tog plats bakom ratten i en bil från mästarteamet Chip Ganassi Racing – tillryggalade 93 varv runt den 3.6 km långa banan utanför Lexington i Ohio, där han blev den förste svensken på över tio år att ratta en bil i den amerikanska motsvarigheten till Formel 1.

24-årige Rosenqvist avslutade sitt testpass bara ett par tiondelar från den absolut bästa tiden som noterades, och som den klart snabbaste av de förare som tog plats i en Verizon IndyCar Series-bil för första gången.

- Ett väldigt bra test, säger Felix Rosenqvist. Jag gick in i det här med ett öppet sinne, och det var fantastiskt kul. Det är en tuff bil att köra, det aerodynamiska greppet är enormt, men jag hittade in i det mer eller mindre direkt. Jag fick många varv i kroppen, vilket var huvudsaken, och att farten var så pass bra var en trevlig bonus. Det här är den absolut häftigaste bilen jag har kört och jag vill tacka Chip Ganassi Racing för en otrolig möjlighet.

Rosenqvists rådgivare, den före detta Formel 1- och IndyCar-föraren Stefan Johansson, var också han mycket nöjd med dagen i Ohio.

- Felix har gjort ett otroligt bra jobb, säger Johansson. Han körde fort, stabilt, och utan ett enda misstag; det kunde egentligen inte ha gått bättre. Dessutom var han förvånansvärt pigg fysisk efter passet, något som definitivt inte hör till vanligheterna första gången i en IndyCar-bil. Teamets ingenjörer var imponerade av vad de såg och en sak är säker: Felix har presenterat sig på allvar även på den här nivån.

Bland de förare som Rosenqvist ställdes emot under testdagen märktes etablerade storstjärnor som mästerskapsledande Simon Pagenaud (Frankrike), Will Power (Australien), Hélio Castroneves (Brasilien) samt förre F1-föraren och Indy 500-vinnaren Juan Pablo Montoya (Colombia).