Ingen topphelg för Felix Rosenqvist i Japan

Felix1

Den senaste tidens svårigheter i det japanska Super GT-mästerskapet fortsatte för Felix Rosenqvist i säsongens näst sista deltävling, där smålänningen fick nöja sig med nionde plats tillsammans med teamkamraten Kazuya Oshima.

Helgens tävlingar på Autopolis-banan gav inte Rosenqvist och hans Team LeMans-stall de svar man sökte efter ett par tyngre race, och istället fick man för tredje loppet i rad finna sig i ett resultat utanför topp fem.

Ett felaktigt däckval i lördagens kval, där man som enda team valde att satsa på den mjukaste av de tillgängliga gummiblandningarna, innebar att Rosenqvist placerade sin Lexus-bil som nia på gridden till söndagens race.

Väl där tog Rosenqvist/Oshima sedan alltså målflagg på samma plats, bland annat efter en del missflyt i samband med depåstoppen.

Tävlingen på Autopolis vanns av Lexus-kollegorna Nick Cassidy/Ryo Hirakawa.

- Det här var tyvärr inte vad vi hade hoppats på, säger Felix Rosenqvist. Vi hade ett ganska positivt test inför den här tävlingen och hoppades kunna verifiera de resultaten i helgen, men vi saknar fortfarande lite fart. De senaste tre racen har varit tuffa. Samtidigt vet vi att vi har kapacitet: vi var på pallen i loppet dessförinnan, så vi måste försöka hitta tillbaka till den formen inför finalen om några veckor. Jag vill verkligen, verkligen avsluta den här säsongen på topp och vi har bara en chans kvar, så det är hårt arbete som gäller nu och förhoppningsvis ger det effekt.

I och med helgens resultat tappar Rosenqvist och Oshima nu till tionde plats i Super GT-sammandraget, när bara finalen på Twin Ring Motegi återstår. Säsongsavslutningen äger rum den 10-11 november.

 

RESULTAT (topp fem)

Super GT
Race 7/8 Autopolis

1: R.Hirakawa (JPN)/N.Cassidy (NZL), 65 varv
2: K.Nakajima (JPN)/Y.Sekiguchi (JPN), +0.436s
3: Y.Kunimoto (JPN)/K.Yamashita (JPN), +12.614s
4: Y.Tachikawa (JPN)/H.Ishiura (JPN), +21.331s
5: N.Yamamoto (JPN)/J.Button (GBR), +21.628s

9: F.Rosenqvist (SWE)/K.Oshima (JPN), +48.517s

Se fullständiga resultat

 

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING (topp fem)

Super GT
Efter 7/8 race

1: N.Yamamoto (JPN)/J.Button (GBR), 67 p.
2: R.Hirakawa (JPN)/N.Cassidy (NZL), 67 p.
3: Y.Sekiguchi (JPN), 55 p.
4: T.Nojiri (JPN)/T.Izawa (JPN), 50 p.
5: K.Nakajima (JPN), 47 p.

10: F.Rosenqvist (SWE)/K.Oshima (JPN), 36 p.

Se fullständig tabell