Försäsongstest 2: Red Bull Ring | Dag 1

FelixFelix noterades för fjärde snabbaste tid, och fortsatte att anföra Mücke Motorsports satsning, när försäsongstesterna inför 2014 års EM-säsong återupptogs på Red Bull Ring i de österrikiska alperna på tisdagen.

F3-fältet återgrupperade i Österrike bara tre dagar efter de inledande testerna i Budapest i förra veckan – ett test som Felix toppade – och kunde i vackert vårväder fortsätta att lägga grunden inför den stundande säsongspremiären på Silverstone nästa helg.

Felix avverkade totalt 75 varv under dagen, som mestadels kretsade kring intensifierat motorarbete och optimering av den nya växellådan. Majoriteten av de 27 förarna på plats satte sina bästa tider under eftermiddagen, i ett pass som Felix avslutade som trea bakom Felix Serralles (Team West-TecF3) och Antonio Giovinazzi (Carlin) – som båda två tog sig upp i topp under dagens sista skälvande minuter.

Eurointernationals Riccardo Agostini var snabbast under förmiddagen, och tog plats ett par hundradelar före Felix på listan över dagens sammanlagda bästatider.

Lucas Auer - på hemmaplan i den österrikiska bergsidyllen - var näst snabbaste Mücke Motorsport-chaufför, en halv sekund bakom Felix.

Testerna inför årets EM-säsong avslutas i morgon.

KOMMENTAR | FELIX:

- En OK dag, även om vi hade en del växellådsproblem som kostade oss lite tid. De nya reglerna har medfört ett nytt system där vi växlar med paddlar på ratten istället för med en vanlig växelspak, och vi måste helt enkelt få det att fungera lite bättre. Det är precis sådant här tester är till för, och i övrigt känns bilen bra och stabil. Nu är det viktigt att avsluta det här testet på ett bra sätt i morgon, och se till att vi har ett konkurrenskraftigt paket till premiären nästa vecka.