Försäsongstest 1: Hungaroring | Dag 2 – Felix i topp

Felix RosenqvistFelix avrundade årets första officiella försäsongstest för FIA Formula 3 European Championship i toppen av resultatlistan när han slog till med veckans snabbaste tid under lördagens avslutande aktiviteter i Budapest.

Mücke Motorsport fortsatte det arbete man inledde under fredagen, med fokus på att utvärdera olika inställningsalternativ och att optimera viktfördelningen kring den för året nya EM-motorn.

Felix genomförde ett omfattande program och körde totalt 94 varv under dagen. Hans bästa tid – 1m36.080s - noterades under en stint mot slutet av förmiddagen, och markerade den snabbaste totalt under testets två dagar.

Resten av topp fem utgjordes av en trio Carlin-förare (Antonio Giovinazzi, Jake Dennis och Tom Blomqvist), samt Van Amersfoort Racings Max Verstappen.

F3-fältet beger sig nu till österrikiska Red Bull Ring – platsen för Felix historiska trippelseger under 2013 – för ytterligare två dagars tester nästa vecka.

 KOMMENTAR | FELIX:

- Det här har varit ett bra första test för oss, och vi har tillryggalagt många viktiga varv. Vi har framför allt identifierat de områden vi måste jobba vidare på, och vi har redan en hel del på agendan inför testet i Österrike nästa vecka. Vi har en del däcksrelaterade saker att fundera på, bland annat.

Det är alltid roligt att vara i topp av resultatlistan, men det är ärligt talat inget vi fokuserar på just nu. Mitt mål den här säsongen är att vinna titeln, och vi har lagt en bra grund för att kunna göra en rejäl satsning. Vi har fått en bra start, men nu gäller det att jobba vidare på samma sätt och se till att vi fortsätter utveckla vårt paket så snabbt som möjligt.