Försäsongstest 1: Hungaroring | Dag 1

Felix RosenqvistFelix arbetade sig igenom ett omfattande testprogram när förberedelserna inför årets europamästerskap för Formel 3 inleddes på Hungaroring utanför Budapest under fredagen.

Felix - som genom dagens aktiviteter samtidigt fick bekanta sig med den ungerska Grand Prix-banan för första gången - återfanns hela tiden i resultatlistans övre delar och avverkade totalt 73 varv bakom ratten på sin Mücke Motorsport-Dallara. Dagens stora fokus låg förstås på det för året nya tekniska reglementet, som bland annat banat väg för nya, starkare (men också tyngre) motorer.

Felix avslutade dagen som snabbaste Mercedes-förare och som femma totalt, 0.223s bakom holländaren Max Verstappen (son till den förre F1-chauffören Jos). Mücke Motorsport-kollegorna Lucas Auer och Roy Nissany återfanns på sjunde respektive 12:e plats i resultatlistan.

Testet i Ungern avslutas i morgon.

 KOMMENTAR | FELIX:

- En bra start på säsongen, och vi har fått väldigt mycket gjort. Vi har framför allt fokuserat på installationen av den nya motorn, och på att optimera viktfördelningen - som kommer att bli en viktig faktor i år. Förutom lite småkrångel med de nya paddelväxlarna har vi kunnat jobba på som planerat, och försökt hitta en bra grund-setup inför inledningen av säsongen.

Det här var första gången för mig här på Hungaroring, och det är helt klart en rolig bana. Vi var med i toppen under både för- och eftermiddagen, trots att jag satte mitt bästa varv på väldigt gamla däck. Vi lyckades inte förbättra oss när vi lade på nya framåt slutet, vilket var lite märkligt, men jag tror att vi helt enkelt missbedömde temperaturerna litegrann och gick ut lite för tidigt. Test är alltid test och det är omöjligt att veta vad våra konkurrenter sysslar med, men jag har en positiv känsla och en tydlig plan för morgondagen.