Felix vinner Macau Grand Prix 2014!

VictoryFelix körde hem sin största seger så här långt i karriären när han förvaltade pole position på bästa tänkbara sätt och vann 2014 års upplaga av världsfinalen för Formel 3 i Macau.

Felix startade söndagens final från pole position, men tappade ledningen på rakan ner mot Lisboa. Han kunde dock återta densamma i den efterföljande kurvan, samtidigt som Tom Blomqvist och Esteban Ocon kolliderade i en incident som också involverade Yu Kanamaru och gjorde att loppet fick avbrytas.

Efter ett längre uppehåll drog tävlingen igång igen bakom säkerhetsbilen, och Felix lyckades försvara sin ledning från teamkamraten Lucas Auer när fältet nådde Lisboa för första gången efter omstarten. Därefter utökade han successivt sitt övertag under resten av loppet, och höll undan till seger 4.3 sekunder före Auer.

Framgången gör Felix till den ende föraren genom tiderna som vunnit alla världens tre största Formel 3-lopp; Masters of F3 i Nederländerna, Grand Prix de Pau i Frankrike och Macau Grand Prix.

Felix är den andra svensken någonsin att avgå med seger i Macau, 22 år efter att Rickard Rydell triumferade i 1992 års upplaga.

FELIX:

Helt, helt otroligt – det här är den största dagen för mig hittills i min karriär! Macau är loppet jag alltid har velat vinna, och nu har jag gjort det. Faktum är att jag känner mig mållös; jag kommer inte ens ihåg vad som hände i racet! Det här är en så otroligt komplicerad tävling, med säkerhetsbilar, slipstreaming och trafik, och det finns ingen större körupplevelse. Stort tack till teamet som har givit mig en fantastisk bil – vi behövde verkligen det här efter en tuff säsong hemma i Europa. Nu kan det nog bli lite festligheter ikväll, och den här segern kommer att göra vintern mycket, mycket kortare. Otroligt.

RESULTAT

Race-result