• måndag , 24 september 2018

Felix utsedd till Årets Racingjunior 2013

GalaFelix utropades till 2013 års bästa svenska juniorracingförare när den traditionsenliga Bilsportgalan arrangerades i Norrköping på lördagskvällen.

Felix utsågs till vinnare i kategorin ”Årets Racingjunior”, efter att en expertpanel bestående av representanter från Svenska Bilsportförbundet och tidningen Bilsport valt att premiera hans insatser i kampen om titeln i europamästerskapet för Formel 3 under den gångna säsongen. Tio segrar på 30 starter – och den fristående triumfen i storloppet Masters of Formula 3 – gjorde 2013 till ett år att minnas för Felix, som i samband med utmärkelsen också kunde inkassera en check på 15 000 kronor.

Senare under kvällen ropades Felix upp på scenen ytterligare en gång, då för en längre intervju som en av pristagarna i den högt aktade kategorin för internationella framgångar. I sedvanlig pragmatisk anda konstaterade Felix att 2013 förvisso mycket riktigt var en bra säsong, men att han samtidigt ”är här för att vinna, och att en kille (Raffaele Marciello) gjorde ett bättre jobb”.

Det är ännu inte klart i vilket mästerskap Felix kommer att tävla under 2014.

Liknande inlägg