Felix toppar andra träningen i Macau

FP2-2Felix avfyrade ett varningsskott mot sina rivaler genom att toppa fredagens fria träning inför Macau Grand Prix – men avslutade passet vid sidan av banan efter en krasch strax före slutet.

Felix spenderade majoriteten av träningen med att utvärdera inställningar till helgens race, men skiftade fokus under de sista 15 minuterna då han började förbereda sig inför eftermiddagens andra tidskval. Felix gav sig ut på två nya Yokohama-däck (ett upplägg som speglades av flera av hans konkurrenter), och tog direkt plats i toppen av resultatlistan redan på sitt allra första flygande varv.

Tiden, 2m11.743s, var den snabbaste så här långt under helgen.

På nästa runda satte Felix sedan ett nytt personbästa genom banans första sektor, innan han tappade kontrollen över sin Mücke Motorsport-Dallara i det tekniska Maternity-komplexet och kraschade in i barriären.

crashSmällen medförde skador på bakre höger hjulupphängning, och passet fick rödflaggas medan funktionärerna forslade undan bilen.

Trots att han missade de avslutande nio minuterna höll sig Felix kvar på förstaplatsen, och avslutade träningen 0.292s före andraplacerade Jordan King (Carlin).

Det avgörande andra tidskvalet – i vilket startuppställningen till morgondagens Kvalificeringsrace ska fastställas – drar igång kl. 07.05 svensk tid.

FELIX:

Ett bra pass, även om kraschen på slutet förstås inte hörde till planen. Vi har gjort en del förändringar på bilen sedan igår, och de verkar ha betalat sig. Balansen kändes bättre och jag hade ett större förtroende för bilen, framför allt i de snabba kurvorna.

Vi satte på två nya däck på slutet för att hitta rätt känsla inför kvalet i eftermiddag, och farten var bra. Tyvärr fick jag bara ett enda flygande varv innan jag kraschade, men jag hann i alla fall bilda mig en uppfattning om fästet. Jag kom lite för fort in i vänstern vid Maternity, tappade kontrollen och slog i barriären. Jag missbedömde skillnaden mellan greppet på höger- och vänstersidan, och blev lite tagen på sängen.

Tiden jag gjorde i det här passet var snabbare än pole-tiden i kvalet igår, så det kommer definitivt att gå fortare i eftermiddag. Förhoppningsvis kan vi vara med och slåss om pole position.

 

RESULTAT

FP2-results