Felix tillbaka i Team Sweden – kör FA1 på Monza

Algarve-50Felix kommer till start vid helgens tävlingar för FA1 på italienska Monza, och är därmed klar för sitt andra framträdande i det nationsbaserade formelbilsmästerskapet den här säsongen.

Felix körde hem Team Swedens hittills enda pallplats i samband med premiären i Portimão, Portugal, i april månad, och återvänder alltså nu till sittbrunnen i den blågula och 550 hästkrafter starka FA1-bilen i tid till säsongens fjärde deltävling.

- Det ska bli kul att komma tillbaka till FA1 och Team Sweden, säger Felix. Portimão var en lärorik upplevelse, och jag tror att Monza kommer passa de här bilarna riktigt bra. Dessutom måste alla köra med maximal downforce den här helgen, vilket lär skapa förutsättningar för intressant racing på en bana där man i normala fall kör så lite vinge det bara går. Jag åker till Italien med högt ställda mål; det är dags för Team Swedens första seger!

För motståndet på Monza står bland andra Nigel Melker (Team Netherlands) och mästerskapsledande hemmafavoriten Mirko Bortolotti (Team Italy). Varje FA1-helg utgörs av två race; ett 30-minuters sprintlopp på lördagen, och en 45 minuter lång sammandrabbning på söndagen. Båda racen inkluderar obligatoriska depåstopp.