Felix Rosenqvist vinner Macau Grand Prix för andra året i rad

Felix Rosenqvist, Macau (1)

Felix Rosenqvist körde hem sin andra raka seger i prestigefyllda Macau Grand Prix, inofficiella VM för Formel 3, när han vann årets upplaga av det berömda kinesiska gatloppet på söndagsmorgonen svensk tid.

Segern, som kommer tolv månader efter Rosenqvists första triumf i den klassiska tävlingen, gör 24-åringen till blott den andre föraren någonsin (vid sidan av den italienske DTM-föraren Edoardo Mortara) att vinna loppet två gånger.

Rosenqvist var snabbast i båda de två tidskval som föregick söndagens final, och vann också lördagens Kvalificeringsrace på den trånga stadsbanan en bit utanför Hong Kong. Värnamo-föraren maximerade sedan sitt utgångsläge från pole position och kunde efter en initial kamp med monegasken Charles Leclerc ta målflagg som segrare bakom ratten på sin SJM Theodore Racing by Prema Powerteam-bil.

Macau Grand Prix betraktas som världens svåraste och enskilt viktigaste juniorracinglopp. 13 av förarna på årets Formel 1-grid har ställt upp i tävlingen; ingen av dem har vunnit.

- Det här är helt otroligt, utbrister Felix Rosenqvist. Jag saknar nästan ord just nu – det här var den ultimata avslutningen på min bästa säsong i karriären. Att vinna Macau en gång är magiskt. Att göra det två år i rad går nästan inte att beskriva. Största möjliga tack till mitt team, som återigen har givit mig en fantastisk bil. Det var ett tufft lopp, som alltid på den här banan, men vi har haft farten hela helgen och jag visste att vi hade kapacitet för det här. Det tar nog ett tag innan jag kan samla tankarna riktigt, men det här är verkligen bland det största jag har varit med om. Otroligt.

Felix Rosenqvist har förutom Macau Grand Prix också vunnit det officiella Europamästerskapet för Formel 3, FIA Formula 3 European Championship, under 2015.

RESULTAT (TOPP FEM)
Macau Grand Prix 2015

1: Felix Rosenqvist (SWE/SJM Theodore Racing by Prema Powerteam)
2: Charles Leclerc (MON/Van Amersfoort Racing)
3: Alexander Sims (GBR/Double R Racing)
4: Antonio Giovinazzi (ITA/Carlin with LC8.com)
5: Markus Pommer (GER/Motopark)