Felix Rosenqvist upp på pallen i Budapest

Budapest29Felix Rosenqvist tog sig upp på pallen när FIA Formula 3 European Championship i helgen intog ungerska F1-banan Hungaroring – men tvingades avbryta en jakt på seger i helgens avslutande race på grund av en bestraffning.

Rosenqvist körde i mål som trea i lördagens inledande heat, och följde därmed upp segern i stadsloppet Grand Prix de Pau med ytterligare en podiumvisit i ett av formelbilsvärldens just nu absolut tuffaste juniormästerskap. I söndagens andra race tog Mücke Motorsport-föraren sedan målflagg som fyra.

I helgens avslutande Race 3 stod Rosenqvist för ett spektakulärt öppningsvarv, när han från fjärde startruta lade beslag på en initial andraplats efter att ha kört om såväl teamkamraten Lucas Auer som Ferrari-stöttade italienaren Antonio Fuoco på utsidan. Den 22-årige landslagsföraren öppnade sedan tillsammans med ledande Esteban Ocon upp en lucka till resten av fältet, bara för att tvingas ge upp en till synes säker pallplats när domarna tilldelade honom ett så kallat drive through-straff för att ha varit utanför banans kantmarkeringar. Rosenqvist tvingades till en långsam passage genom depån och klassificerades till slut på 17:e plats.

- Det är förstås alltid kul att få stå på pallen, men just nu är jag mest besviken över det som hände i det sista racet, säger Felix Rosenqvist. Jag tycker att det var en väldigt hård bedömning, och jag fick ingen förvarning om att jag var under granskning. I normala fall får man en varningsflagg innan man bli bestraffad, men jag accepterar beslutet och tar med mig ett race som i övrigt var väldigt bra. Farten fanns där för att utmana om segern, så ur den aspekten fick vi ett positivt besked. Vi har fortfarande en del att jobba på, men vi går helt klart åt rätt håll.

Nästa deltävling för FIA Formula 3 European Championship äger också den rum på välkänd Formel 1-mark, när EM-fältet intar klassiska Spa-Francorchamps i hjärtat av de belgiska Ardennerna den 20-22 juni.