Felix Rosenqvist tillbaka i Spa 24-timmars

RAM_Spa24_Test_2018-1

Felix Rosenqvist kommer att stå på startlinjen när den 70:e upplagan av klassiska Spa 24-timmars avgörs nästa vecka (26-29 juli), och återvänder därmed till det prestigefyllda belgiska långloppet två år efter sin emotionella pallplats i debuten 2016.

Rosenqvist ska köra en Mercedes-AMG GT3 för det brittiska teamet RAM Racing, i en bil han delar med stallets ordinarie förartrio Euan Hankey (GBR), Salih Yoluç (TUR) och Darren Burke (GBR) i den så kallade Pro-Am-klassen. RAM Racing tävlar i Blancpain GT Series Endurance Cup, där Spa 24-timmars utgör den stora höjdpunkten på kalendern.

Rosenqvist har tidigare erfarenhet av det världsberömda långloppet i Ardennerna via en uppmärksammad insats i sin första start för två år sedan.

Smålänningen, som också den gången rattade en Mercedes-AMG GT3, lyckades då leda sitt team till andra plats totalt trots en mardrömsstart där man tilldelades ett fem minuters stop-and-go-straff. Rosenqvist uppvisade mycket konkurrenskraftig fart under helgen och matchades därför hårt i loppet, där han själv stod för körningen under 11 av 24 timmar på vägen mot pallen.

- Spa 24-timmars är fortsatt en av mina mest surrealistiska upplevelser i motorsporten, och jag börjar fortfarande le när jag tänker på det loppet 2016 – även om jag minns att jag var väldigt trött, säger Felix Rosenqvist. Bara att faktiskt ta målflagg, och att sedan dessutom stå på pallen, var otroligt belönande. Jag kan Mercedes-bilen väl sedan dess och jag är tacksam över att få den här chansen av RAM Racing. Det blir grymt att komma tillbaka!

Årets upplaga är alltså den 70:e i ordningen av en tävling djupt förankrad i historien, med 67 bilar anmälda (varav 16 i Pro-Am). RAM Racing, som bland annat vann 24-timmarsracet på franska Paul Ricard 2015, gör sin andra start i Spa 24-timmars efter att ha debuterat i fjol.

- Vi är verkligen glada att få välkomna Felix till RAM Racing inför det viktigaste loppet på hela säsongen, säger teamchefen Dan Shufflebottom. Vi har redan en bra ordinarie line-up i Blancpain GT Series, och Felix kommer förstås att stärka den ytterligare. Jag har naturligtvis sett vad han går för ute på banan, men jag har också hört uteslutande positiva kommentarer om honom som lagspelare. Jag hoppas att vi tillsammans kan slåss om Pro-Am-segern nästa vecka. 

24-timmarsevenemanget drar ceremoniellt igång med en parad genom centrala Spa nästa onsdag, den 25 juli. Aktiviteterna på banan inleds med träning och kval på torsdagen (26 juli). Själva loppet startar kl. 16.30 på lördagen (28 juli).


MER INFORMATION

Spa 24-timmars
Officiell startlista
Tidsschema