Felix Rosenqvist till start i klassiska Le Mans 24-timmars

Felix4

 

Felix Rosenqvist kommer att göra sin första start i mytomspunna Le Mans 24-timmars, världens största långlopp, när han ställer upp i prototypklassen LMP2 i årets upplaga av den franska klassikern.

Rosenqvist – vars huvudsakliga tävlingsprogram under 2017 involverar åtaganden i elbilsserien Formel E och japanska Super Formula – kommer att köra racet i en ORECA 07 Gibson anmäld av teamet DragonSpeed. Smålänningen delar bilen med två av stallets ordinarie förare från långloppsmästerskapet European Le Mans Series (ELMS), britten Ben Hanley och svenske Henrik Hedman.

24-timmarsloppet i Le Mans är en av motorsportens absolut största tävlingar alla kategorier, och klassas tillsammans med Monacos Grand Prix i Formel 1 och amerikanska Indy 500 som racingvärldens mest prestigefyllda evenemang. Loppet arrangerades för första gången redan 1923 och körs i sommar för 85:e gången i ordningen.

- Le Mans 24-timmars är ett lopp jag alltid har drömt om att få köra, säger Felix Rosenqvist. Det är ett av de mest klassiska racen i världen, och att få ta sig an det bakom ratten i en prototypbil kommer att bli något väldigt speciellt. Jag provade på 24-timmarsracing för första gången på Spa förra året och fastnade direkt, så det ska bli intressant att se hur Le Mans – det största långloppet av alla – ter sig. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med DragonSpeed och vill passa på att tacka för den här möjligheten.

LMP2-kategorin där Rosenqvist kommer att tävla är den näst snabbaste av fyra klasser i Le Mans. Bilarna når en toppfart på över 300 km/h utmed den berömda Mulsanne-rakan och är bestyckade med motorer på cirka 600 hästkrafter.

- Vi är mycket glada att ha Felix med oss under höjdpunkten på vår säsong, säger Elton Julian, teamchef på DragonSpeed. Han är en stjärna på väg framåt i karriären och kommer nu att göra sin Le Mans-debut tillsammans med vårt snabbväxande team; det är en perfekt matchning. Det här blir samtidigt vår egen första start i Le Mans, och vi har varit noggranna med att försöka få till en föraruppställning som vi tror kan räcka hela vägen till seger i vår klass. Den fart Felix besitter blir en stor tillgång för oss i den ambitionen, och ett idealiskt komplement till vår egen beprövade duo i Henrik och Ben.

Le Mans 24-timmars körs på 13.6 km långa Circuit de la Sarthe – en delvis temporär bana på vanliga vägar i utkanten av den nordvästfranska staden – den 17-18 juni.

 

För mer information, vänligen besök www.lemans.org.