• måndag , 24 september 2018

Felix Rosenqvist till Mexiko för nästa slag i Formel E-striden

Marra85

Med en tredjedel av säsongen avverkad ligger Felix Rosenqvist just nu på andra plats i elbilsmästerskapet Formel E. Två segrar på fyra körda race har givit Mahindra Racing-svensken en smakstart i den sylvassa konkurrensen, när Mexico City nu pockar på uppmärksamhet för nästa fulladdade sammandrabbning. 
 
Rosenqvist har inlett säsongen 2017-18 i övertygande stil. Segrar i både Hong Kong och Marrakesh placerade honom tidigt i toppen av förarsammandraget, och en viktig upphämtning till fjärde plats senast i Santiago innebar att smålänningen minimerade skadan efter ett misslyckat kval.

Insatsen i den chilenska huvudstaden räckte förvisso inte för att behålla ledningen i mästerskapet, som istället övertogs av fransmannen Jean-Eric Vergne – men Rosenqvist är alltjämt bra med i tabellen som tvåa, bara fem poäng bakom Vergne och lika många före britten Sam Bird på tredje plats.

Faktum är att topptrion i nuläget har öppnat upp en liten men inte obetydlig lucka till resten av fältet. Fjärdeplatsen ockuperas just nu av en viss Sébastien Buemi – Formel E-mästare 2015-16 och tvåa i fjol - vars avstånd upp till ledande Vergne för närvarande skrivs till 34 poäng inför helgens tävlingar på Autódromo Hermanos Rodríguez.

- Jag är väldigt förväntansfull inför den här helgen, säger Felix Rosenqvist. Det känns bra just nu, på alla plan. Vi har haft en positiv inledning på säsongen och jag kan inte se varför vi inte skulle vara starka i Mexiko också. Hela teamet arbetar på en högre nivå än någonsin tidigare och alla drar åt samma håll. Det är väldigt god sammanhållning i Mahindra Racing just nu.
 
Helgens evenemang markerar den tredje upplagan av Mexico Citys E-Prix, och andra gången som Rosenqvist kommer till start i tävlingen. Fjolårets race slutade för Rosenqvists del i förtid med två varv kvar, då han drogs in i en krasch mellan framförvarande Mahindra Racing-kollegan Nick Heidfeld och Renault-föraren Nicolas Prost och tvingades bryta efter en spektakulär lufttur.

- Mexiko var ett av de mest dramatiska racen förra säsongen och ärligt talat inte den bästa banan för oss – men vi har kommit långt sedan dess, fortsätter Rosenqvist. Jag känner mig trygg i att vi kan vara med och utmana där uppe i helgen. Jag kommer att bära med mig samma approach som jag hade i Santiago; det är poängen som räknas och det gäller att tänka lite mer långsiktigt i det här skedet av säsongen.    

Autódromo Hermanos Rodríguez, som för övrigt också står värd för Mexikos Grand Prix i Formel 1 (om än på en annan bansträckning än den som används i Formel E), är på drygt 2200 meters höjd över havet den högst belägna banan på kalendern. Det innebär att teamen och förarna måste vara extra uppmärksamma på skenande batteritemperaturer i den tunna luften, som har en påtagligt negativ effekt på kylning och energieffektivitet. 

Mexico Citys E-Prix avgörs på lördag kväll svensk tid (start 23.00) och sänds, som vanligt, live på Eurosport

Liknande inlägg