Felix Rosenqvist siktar högt i Mexico City

MexicoPRE

I helgen avgörs säsongens fjärde deltävling i Formel E, med Felix Rosenqvist bokstavligt talat tillbaka i hetluften när mästerskapet slår läger i en av världens absolut största städer – Mexico City.

Rosenqvist beger sig till Mexiko med ett blandat bagage från inledningen av 2016-17 års säsong, svenskens första i Formel E. Å ena sidan visar ett facit på två snabbaste varv, en pole position och en pallplats att farten definitivt har funnits där, men samtidigt har en rad andra omständigheter satt käppar i hjulen för ännu bättre resultat.

En snurrning i premiären i Hong Kong, och tekniska problem senast i Buenos Aires (Argentina), har kompromissat Rosenqvists läge i mästerskapstabellen – där Mahindra Racing-chauffören ändå håller till som klart bäste nykomling på femte plats.

Inför helgens race i Mexiko hoppas Rosenqvist nu på en problemfri tävling, med många värdefulla poäng och ett fortsatt högt tempo.

- Vi har fått en fin start på säsongen överlag och bilen har varit snabb på alla banor så här långt, men vi har också tappat en del poäng som vi borde ha tagit, säger Felix Rosenqvist. Målet i Mexiko är att stärka min position i mästerskapet igen, utan att för den sakens skull ta några onödiga risker. Vi vet att vi har ett bra paket.

I kontrast till det normala upplägget i Formel E körs tävlingen i Mexiko inte på en provisorisk stadsbana, utan på permanenta Autódromo Hermanos Rodríguez – årlig värd för Mexikos Grand Prix i Formel 1. Helgens Formel E-bana omfattar delar av F1-slingan, inklusive en sektion i det välkända stadionkomplexet före start och mål där tiotusentals fans samlas för att följa racingen på allra bästa sätt.

En annan unik beskaffenhet för tävlingen i Mexico City är banans altitud. Staden är belägen hela 2,250 meter över havet, vilket medför tunnare luft med potentiella komplikationer för kylningen av bilarnas avancerade batterisystem.

- Jag har hört mycket gott om fansen i Mexiko, så jag ser särskilt mycket fram emot att möta dem inne i stadion, fortsätter Rosenqvist. Banan kommer nog att vara ganska påfrestande, inte minst på grund av den tunna luften och de höga temperaturerna. Det här blir första gången för mig i Mexiko; Buenos Aires var mitt första besök i Sydamerika, och det är alltid lite extra kul att få spana in en ny plats. Det kommer säkert att bli en häftig helg på många sätt.

Helgens Formel E-race är det 25:e i ordningen sedan elbilsmästerskapet introducerades 2014.

Mexico Citys ePrix avgörs nu på lördag, den 1 april. Noteras bör dock att loppet startar vid midnatt svensk tid natten mot söndag. Precis som vanligt sänds tävlingen live på Eurosport.