Felix Rosenqvist sexa i Super GT-finalen

Motegi-4

Felix Rosenqvist och teamkamraten Kazuya Oshima slutade på sjätte plats i säsongens sista Super GT-lopp i Motegi, Japan, på söndagsmorgonen svensk tid.

Den svensk-japanska Lexus-duon kvalade in som tia i lördagens kval, men avancerade i början av söndagens 250 km långa race via en offensiv inledning av Rosenqvist.

Den nyss fyllde 27-åringen växlade sedan över till Oshima som femma på det 24:e av 53 varv, innan japanen så småningom alltså korsade mållinjen som sexa i teamets Lexus LC500.

- Vi har haft en del problem den senaste tiden, och mot bakgrund av det känns det här som ett OK resultat som avslutning på säsongen, säger Felix Rosenqvist. Vi hade självklart hoppats på lite mer, men vi gjorde ett felfritt race och maximerade det vi hade. Då måste vi också vara nöjda.

Rosenqvist och Oshimas bästa resultat den här säsongen – Rosenqvists första i Japans främsta racingmästerskap – är en andraplats. Team LeMans-duon har också tagit ytterligare två topp fem-placeringar på totalt åtta körda race.

- Det har verkligen varit en givande säsong här borta i år igen, fortsätter Rosenqvist (som slutade trea i japanska Super Formula förra året). Super GT är ett stenhårt mästerskap; det rör sig lite under radarn hemma i Europa, vilket är synd – det här är riktigt bra racing. Nivån är väldigt hög och av alla bilar jag kört är det denna som chockerat mig mest. Prestandan är otrolig för den här typen av bil. Jag vill tacka Team LeMans och Lexus för den här möjligheten – det har varit väldigt lärorik. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka i framtiden.

Super GT-titeln landade till slut hos ett välbekant namn: 2009 års Formel 1-världsmästare Jenson Button. Britten tog hem titeln i par med Honda-kollegan Naoki Yamamoto i en dramatisk final där Button precis höll undan för titelkonkurrenten Ryo Hirakawa (Lexus, i par med Nick Cassidy) under några intensiva slutvarv.

Rosenqvist/Oshima slutar tia totalt.

Finalracet i Motegi vanns av Tomoki Nojiri/Takuya Izawa, Honda.