Felix Rosenqvist pressar titelaspiranterna i lyckat Supercup-gästspel

SupercupSpa-6

Felix Rosenqvist lyckades ta upp kampen med flera av titelkombattanterna i Porsche Mobil 1 Supercup, det främsta av den tyska premiumbiltillverkarens olika internationella mästerskap, direkt i sitt gästinhopp i samband med F1-evenemanget på belgiska Spa-Francorchamps i helgen.

Rosenqvist, speciellt inbjuden av Porsche Motorsport i den så kallade VIP-bil man med jämna mellanrum avsätter till internationella profiler, slog sig omedelbart in i topp tio bland 33 startande i den stenhårda serien och tog målflagg i söndagens race bara en dryg sekund bakom regerande Supercup-mästaren Michael Ammermüller (Tyskland).

Rosenqvist, som ställdes inför ett rejält eldprov i den sjunde deltävlingen av nio på 2018 års Supercup-agenda, anpassade sig snabbt till sin nya miljö och kunde trots bara 45 minuters fri träning på fredagskvällen slå till med tionde bästa varvtid i lördagens kval – där han anmärkningsvärt nog var mindre än en halv sekund från första startled runt den längsta banan (7.004 km) på kalendern.

Rosenqvist behöll sedan sin position i söndagens race, där han klämde sig in mitt i ett koppel av mångårsetablerade Porsche-specialister och till slut klassificerades som nia (efter att en framförvarande konkurrent bestraffats för tjuvstart) i direkt kontakt med flera av årets titelaspiranter.

- Jag har kört många olika typer av bilar i många olika sammanhang, men jag ser det här som ett av det svåraste och mest utvecklande inhopp jag gjort, säger Felix Rosenqvist. Porschen kräver en väldigt speciell körstil och jag har verkligen fått utmana mig själv i helgen. Det är sådant man växer av som förare. Jag tycker att jag byggde upp farten bit för bit och med tanke på förutsättningarna är jag definitivt nöjd med min insats. Det har varit en väldigt kul, utmanande och lärorik helg här på Spa och jag vill verkligen tacka Porsche Motorsport för den här chansen.

Rosenqvist är den senaste i raden i ett celebert sällskap VIP-förare i Porsche Mobil 1 Supercup. På senare år har superstjärnor som de båda rallyvärldsmästarna Sébastien Loeb (11:a i Barcelona 2013) och Sébastien Ogier (13:e i Monaco 2013) hört till dem som tagit plats i Porsches gästbil.

- Felix är den bäst presterande gästföraren vi haft på många, många år, säger Oliver Schwab, Project Manager, Porsche Mobil 1 Supercup. Han kom hit med minimala förberedelser och lyckades ta upp kampen med specialistförarna på den högsta nivån av Porsche-racing. Det visar vilken fantastisk idrottsman han är. Det har varit en ära för oss på Porsche Motorsport att ha Felix med oss här i helgen och han har gjort ett väldigt sympatiskt intryck på oss alla.

Felix Rosenqvist är närmast tillbaka bakom ratten den 15-16 september, då i sin ordinarie sits i det japanska Super GT-mästerskapet.

MER INFORMATION
Porsche Mobil 1 Supercup
Resultat: Spa-Francorchamps