Felix Rosenqvist precis utanför pallen i EM-finalen

Felix Rosenqvist, Hockenheim 4Felix Rosenqvist avslutade årets upplaga av FIA Formula 3 European Championship med femte, sjätte respektive fjärde plats i helgens tre race vid den stora säsongsfinalen på tyska Hockenheim.

Rosenqvists största möjlighet att beträda EM-pallen en sista gång under 2014 kom i helgens tredje och avslutande race, där den småländske landslagsföraren startade som trea efter ett starkt kval.

22-åringen tappade dock en position till engelsmannen Jordan King strax efter start, och fick till slut nöja sig med en fjärdeplats i säsongens sista race – där han dock kunde finna viss tröst i att ha slagit såväl europamästaren Esteban Ocon (Frankrike) som den blivande F1-föraren Max Verstappen (Nederländerna).

Rosenqvist, som tidigare i år vann gatloppet Grand Prix de Pau i södra Frankrike, slutar på åttonde plats i FIA Formula 3 European Championship 2014.

- Jag hade verkligen velat ha med mig åtminstone en pallplats härifrån den här helgen, så det är klart att jag är besviken just nu, säger Felix Rosenqvist. Tyvärr räckte farten inte riktigt till i det sista racet, där jag hade min bästa chans, och det har dessvärre sett likadant ut under större delen av året. Jag kommer nu att sätta mig ner med teamet och analysera exakt vad jag – och vi tillsammans – kunde ha gjort bättre i år, och se till att lära mig så mycket som möjligt av den här säsongen inför framtiden. Det värsta som finns är att inte uppnå sina mål, men det är också en enorm tändvätska. Jag kommer tillbaka – jag lovar.

Felix Rosenqvist har ett lopp kvar under 2014 – den fristående världsfinalen för Formel 3 i kinesiska Macau i mitten av november.