Felix Rosenqvist på poängplats i Paris

Felix1

Felix Rosenqvist fick med sig en poänggivande åttondeplats från lördagens Formel E-race i centrala Paris.

Rosenqvist, som tvingades bryta det föregående loppet i Rom i ledning, kunde den här gången inte riktigt blanda sig i toppstriden och fick nöja sig med 11:e plats på gridden efter ett av säsongens tyngre tidskval.

Från sin startposition i mittfältet – där Rosenqvist alltjämt anförde Mahindra Racing-teamets attack – var möjligheterna till avancemang begränsade på den trånga Circuit des Invalides, och den 26-årige smålänningen korsade alltså till slut mållinjen som åtta.

Loppet i Paris vanns av franske hemmaföraren Jean-Eric Vergne, som därmed drygade ut sin ledning i mästerskapet. Felix Rosenqvist är fortsatt trea i Formel E-tabellen.

- En dag att glömma för oss, säger Felix Rosenqvist. Vi fick förvisso med oss lite poäng, vilket man inte ska ta för givet i det här motståndet, men det är nog ingen hemlighet att vi siktar högre än så. Vi har helt enkelt inte riktigt haft farten här. Det kändes OK på den fria träningen där jag var fyra, men i kvalet fick vi inte däcken att fungera. Det är svårt att köra om på den här banan, så med tanke på utgångsläget var P8 antagligen det mesta vi kunde hoppas på. Vi är inte nöjda och vi vet att vi har större potential än så här.

Rosenqvist reser nu vidare till Japan, där säsongens andra deltävling av Super GT äger rum om bara några dagar. På grund av en japansk högtid avgörs tävlingen på Fuji Speedway redan på torsdag och fredag (3-4 maj).

Nästa Formel E-lopp körs sedan i Berlin – platsen för Felix Rosenqvists allra första seger i det eldrivna formelbilsmästerskapet – den 19 maj.

 

RESULTAT (topp fem)

ABB FIA Formula E Championship
Race 8/12 | Paris E-Prix

1: Jean-Eric Vergne (FRA), 49 varv
2: Lucas di Grassi (BRA), +4.882s
3: Sam Bird (GBR), +8.897s
4: Maro Engel (GER), +9.287s
5: Sébastien Buemi (CHE), +10.194s

8: Felix Rosenqvist (SWE), +15.271s

Se fullständiga resultat

 

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING (topp fem)
Efter 8/12 race

1: Jean-Eric Vergne (FRA), 147 p.
2: Sam Bird (GBR), 116 p.
3: Felix Rosenqvist (SWE), 86 p.
4: Sébastien Buemi (CHE), 70 p.
5: Lucas di Grassi (BRA), 58 p.

Se fullständig tabell