Felix Rosenqvist på plats i Japan för efterlängtad Super Formula-premiär

Rosenqvist

I helgen inleds Super Formula-säsongen 2017, med Felix Rosenqvist på plats på Formel 1-banan Suzuka för karriärens första race på japansk mark.

Rosenqvist kommer till start i det extrema formelbilsmästerskapet – där kurvhastigheterna är jämförbara med dem som uppnås i F1 – för det etablerade stallet Team LeMans, och ser med tillförsikt fram emot ett äventyr olikt det mesta 25-åringen tidigare har stött på.

- Det känns väldigt spännande att dra igång Super Formula-säsongen den här helgen, säger Felix Rosenqvist. Det är ett fruktansvärt häftigt mästerskap och det ska bli mycket intressant att se hur vi står oss. Jag har verkligen ingen aning. Jag har bara haft ett par dagar i bilen ännu, så jag är säker på att det blir en brant inlärningskurva. Jag kommer att göra mitt absolut bästa, precis som vanligt, och sedan får vi ta det därifrån.

Rosenqvist går in i premiären med två dagars tester – på just Suzuka – i ryggen i början av mars, men har inte kört bilen sedan dess.

- Testet i förra månaden var otroligt viktigt, fortsätter Rosenqvist. Super Formula-bilen är extremt snabb, med krafter på över 4G i kurvorna, och jag behövde de där två dagarna för att komma in i körningen. Det var generellt sett ett bra första test, men det är väldigt svårt att dra några konkreta slutsatser. Mitt mål den här helgen är att få så många varv i kroppen som möjligt och se en positiv tendens från pass till pass. Det låter kanske lite anspråkslöst, men jag ser detta som en stor utmaning och måste låta det ta den tid som krävs.

Bland Rosenqvists konkurrenter i Super Formula finns namn som regerande GP2-mästaren Pierre Gasly (som anländer till Japan direkt från veckans F1-test i Bahrain), trefaldige Le Mans 24-timmarssegraren André Lotterer samt de tidigare F1-förarna Kamui Kobayashi, Kazuki Nakajima och Narain Karthikeyan.

Helgens premiärtävlingar inleds med en timmes fri träning tidigt på fredag morgon svensk tid. Kvalet äger rum ett dygn senare, innan säsongens första race drar igång kl. 06.40 på söndag.

Super Formula sänds dessvärre inte på svensk TV, och streamas heller inte på internet. Däremot finns live timing att tillgå via mästerskapets officiella app.

 

TIDSSCHEMA
Super Formula – Rd. 1 – Suzuka
Alla angivelser avser svensk tid

Fredag 21 april
Fri träning 1: 05.45-06.45

Lördag 22 april
Fri träning 2: 03.10-04.10
Kval: 07.00-08.00

Söndag 23 april
Fri träning 3: 01.50-02.20
Race: 06.40 (35 varv)