• måndag , 24 september 2018

Felix Rosenqvist närmar sig EM-toppen efter viktig seger i Nederländerna

Felix Rosenqvist, Zandvoort 1

Felix Rosenqvist mer än halverade det poängmässiga avståndet till toppen av tabellen i europamästerskapet för Formel 3 när han körde hem en viktig seger och tog sig upp på pallen tre gånger om vid helgens tävlingar på nederländska Zandvoort.

Rosenqvist – vars facit på Zandvoort-banan inkluderar bland annat två segrar i det fristående storloppet Masters of Formula 3 – vann det andra av helgens tre race från pole position, och backade upp säsongens sjätte EM-seger med en andra- respektive tredjeplats i de övriga två heat som avgjordes på den holländska Nordsjökusten.

Den 23-årige Värnamo-föraren underströk sin fart med snabbaste varv i Race 2, och var aldrig utanför topp tre i något av de pass som kördes under helgen.

Resultatsviten i Nederländerna innebär att Rosenqvist går från 66.5 till bara 27 poäng från ledning i mästerskapstabellen, som nu anförs av italienaren Antonio Giovinazzi. Den tidigare totalledaren Charles Leclerc (Monaco) är nu tvåa, endast 19.5 poäng före tredjeplacerade Rosenqvist. En enskild raceseger i F3-EM ger 25 poäng.

- Det här var en väldigt viktig helg för oss, och vi lyckades göra precis det vi behövde, säger Felix Rosenqvist. Jag älskar verkligen Zandvoort – det är en riktig förarutmaning – och den här segern var grymt skön. Som tävlingsmänniska blir man dock aldrig helt nöjd, och faktum är att det hade kunnat se ännu lite bättre ut den här helgen. Jag hade stora problem med trafik under kvalen och är säker på att vi hade fart nog för en trippel-pole. Det är svårt att köra om på den här banan och med ett lite, lite bättre utgångsläge hade vi kunnat vinna även det första och sista racet. Överlag har det dock självklart varit en positiv helg. Det bästa av allt är att resten av banorna i år kräver ungefär samma egenskaper av bilen som Zandvoort; vi vet att vi har ett bra paket inför avslutningen av säsongen.

Kampen om EM-titeln fortsätter närmast på österrikiska Red Bull Ring i månadsskiftet juli/augusti.

Liknande inlägg