Felix Rosenqvist mellanlandar på hemmaplan – klar för start i Anderstorp

För första gången på åtta år kommer Felix Rosenqvist att ställa upp i en racingtävling hemma på småländsk mark när han återvänder till sportbilsserien Porsche Carrera Cup Scandinavia i Anderstorp i helgen.

Rosenqvist – uppvuxen i Värnamo bara några mil från Anderstorp – är klar för ett andra inhopp i Porsche Sveriges populära enhetsmästerskap, fyra månader efter att ha kört hem en dubbelseger i sitt första gästspel vid premiären på skånska Ring Knutstorp.

Rosenqvist har sedan dess fokuserat uteslutande på sina reguljära tävlingsåtaganden i elbilsmästerskapet Formel E – där han nyligen avslutade säsongen 2016-17 som trea totalt – och japanska Super Formula.

Carrera Cup-inhoppet i Anderstorp sker mitt emellan två Super Formula-deltävlingar, och 25-årige Rosenqvist kommer direkt efter besöket i Småland att flyga tillbaka till Japan för att fortsätta sin satsning på den extrema formelbilsserien redan efterföljande helg.

Senast Felix Rosenqvist tävlade i Anderstorp (och Småland) var i augusti 2009, då han körde hem en seger i Formel Renault 2.0 på sin väg mot den slutliga mästerskapstiteln.

- Det ska bli väldigt roligt att få köra i Anderstorp igen, hemma i Småland, säger Felix Rosenqvist. Även om jag tävlat främst internationellt ser jag ändå Anderstorp som min hemmabana, och det var där jag till stor del kom i kontakt med motorsporten från första början. Jag hade väldigt kul på Ring Knutstorp tidigare i år, så när den här möjligheten dök upp kändes det ganska självklart. Jag ser fram emot att köra Porschen igen och jag hoppas att så många som möjligt tar sig ut till banan och hejar!

Porsche Carrera Cup Scandinavia ingår i tävlingsprogrammet i samband med STCC-arrangemanget i Anderstorp den 1-3 september.

 

Läs mer om Felix Rosenqvists förra Carrera Cup-inhopp här.