• söndag , 23 september 2018

Felix Rosenqvist klar för test i Verizon IndyCar Series med Chip Ganassi Racing

Chip Ganassi Racing Verizon IndyCar Series

 

Felix Rosenqvist är klar för karriärens första test i det ledande amerikanska formelbilsmästerskapet Verizon IndyCar Series, USA:s motsvarighet till Formel 1.

Rosenqvist, regerande Europamästare i Formel 3, kommer att testa för det anrika toppteamet Chip Ganassi Racing på Mid-Ohio Sports Car Course i Ohio, USA, nu på torsdag den 21 juli.

Rosenqvist blir den förste svensken på över tio år som får chansen i IndyCar-sammanhang. Senast en svensk tävlade i mästerskapet var säsongen 2005, då Kenny Bräck avslutade sin aktiva förarkarriär med en sista start i seriens prestigefyllda storlopp Indy 500.

24-årige Rosenqvist tävlar under 2016 bland annat i Indy Lights, det sista steget på trappan mot Verizon IndyCar Series i den amerikanska formelbilsstrukturen. Smålänningen vann båda de två Indy Lights-race som kördes vid den senaste deltävlingen i Toronto (Kanada) under den gångna helgen.

- Det här är en helt otrolig möjlighet för mig, säger Felix Rosenqvist. Verizon IndyCar Series är den största och starkaste formelbilsserien i USA, och det är alla förares dröm att få köra en sådan här bil. Jag kommer att njuta av varje varv och förhoppningsvis kan jag göra ett bra jobb. Jag vill verkligen tacka Chip Ganassi Racing, ett etablerat toppteam som jag själv följde på TV när jag växte upp, för en chans som jag vet är extremt sällsynt. Jag ska göra allt för att ta tillvara på den.

Chip Ganassi Racing är 11-faldiga och regerande dubbla mästare i Verizon IndyCar Series, med guld i såväl team- som förarmästerskapet (med Scott Dixon) 2015.

Dixon (Nya Zeeland) ingår fortsatt i teamets ordinarie föraruppställning under årets tävlingssäsong, tillsammans med den tidigare F1-chauffören Max Chilton (England), brasilianaren Tony Kanaan och amerikanen Charlie Kimball. Bilarna i Verizon IndyCar Series utvecklar runt 675 hästkrafter.

Felix Rosenqvist har vunnit totalt tre race i Indy Lights den här säsongen, fler än någon annan förare i fältet.

Läs mer om Chip Ganassi Racings Verizon IndyCar Series-bil här.

 

MER INFORMATION

Verizon IndyCar Series

Mästerskapet: www.indycar.com
Chip Ganassi Racing: www.chipganassiracing.com

Felix Rosenqvist

Liknande inlägg