Felix Rosenqvist i premiärtest för nytt formelbilskoncept

FA1Felix Rosenqvist och landslagskollegan John Bryant-Meisner kommer att medverka i en helsvensk insats vid de första officiella testerna för det nya europeiska motorsportkonceptet ACCELERATION, som sjösätts inför tävlingssäsongen 2014.

De båda F3-förarna kallas in för att under två dagar understödja sitt forna team Performance Racing – Sveriges enda internationellt verksamma formelbilsstall – i utvärderingen av den nya och 550 hästkrafter starka FA1-bil som lanseras av ACCELERATION-organisationen inför nästa års säsong. Testerna äger rum på Circuito de Navarra i norra Spanien den 29-30 november, och markerar en första möjlighet för Performance Racing att analysera utsikterna för ett potentiellt deltagande i mästerskapet till 2014.

FA1 – eller Formula ACCELERATION 1 – är den tilltänkta paradklassen i ACCELERATION-paketet, som förutom en rad mindre racingserier också ska innehålla ett omfattande underhållningsprogram komplett med livekonserter och musikfestivaler. Den preliminära kalendern för premiärsäsongen 2014 utgörs av tio deltävlingar runt om i Europa – varav en på svensk mark i småländska Anderstorp i juni.

Felix Rosenqvist (för övrigt född och uppvuxen bara några mil från Anderstorp i närbelägna Värnamo) tävlade för Performance Racing i det tyska Formel 3-mästerskapet ATS Formula 3 Cup under säsongen 2010, och har sedan dess etablerat sig som ett av juniorracingvärldens just nu allra hetaste namn med bland annat en meriterande andraplats i årets upplaga av EM-serien FIA Formula 3 European Championship. 19-årige Bryant-Meisner, å sin sida, har representerat Performance Racings färger i såväl det tyska som brittiska F3-mästerskapet under 2013; ett samarbete som resulterat i sammanlagt fyra segrar under Bryant-Meisners första fullständiga Formel 3-säsong.

BOBBY ISSAZADHE (teamchef, Performance Racing): “Performance Racing har alltid välkomnat nya idéer och koncept, vilket vi regelbundet har visat prov på ända sedan vår tid i A1GP. ACCELERATION-plattformen är väldigt ung och obeprövad, men det är precis därför vi vill göra det här testet i Navarra och skaffa oss en rejäl bild av läget inför framtiden. Konceptet är ur många aspekter högintressant, och vi kommer inte bara att utvärdera bilen och infrastrukturen; vi kommer också att titta på möjligheterna att angripa det här som ett skyltfönster för svensk motorsport. Av precis den anledningen är jag extra glad över att de första som får ta plats i bilen är just Felix och John – två riktigt bra grabbar, och två av våra absolut största förartalanger.”

FELIX ROSENQVIST (förare): “Jag ser fram emot att testa den nya FA1-bilen; den verkar helt klart ha en hel del potential med 550 hästkrafter och breda däck. Det ska bli kul att jobba med Bobby och Performance Racing igen efter allt vi upplevde tillsammans 2010, och den här typen av körning kan bara vara bra att lägga till erfarenhetsbanken. Jag kommer självklart att göra mitt bästa för att hjälpa teamet under testet i Navarra – och jag är säker på att det blir två väldigt roliga dagar!”