Felix Rosenqvist i förnyad titelattack med Prema Powerteam

Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist är klar för en ny attack mot titeln i FIA F3 European Championship – europamästerskapet för Formel 3 – och kommer att tävla för de flerfaldiga mästarna Prema Powerteam under 2015.

23-årige Rosenqvist slutade tvåa i den konkurrenskraftiga EM-serien säsongen 2013, och vann två av juniorracingvärldens absolut mest prestigefyllda tävlingar – gatloppen i franska Pau och kinesiska Macau – under 2014.

Rosenqvists kollegor i Prema Powerteams föraruppställning blir fransmannen Brandon Maisano, britten Jake Dennis och kanadensaren Lance Stroll.

- Jag är väldigt glad över den här möjligheten, och ser detta som början på en ny fas i min karriär, säger Felix Rosenqvist. Prema har satt tempot sedan jag började tävla i Formel 3. De har vunnit varenda titel sedan 2011, och efter att ha besökt deras lokaler i Italien förstår jag nu äntligen varför. De rör sig på en helt egen nivå, och det känns enormt spännande att få representera dem under en period då F3-EM är starkare än kanske någonsin förut. EM-titeln är det enda jag har kvar att vinna i Formel 3, så jag går in i den här säsongen med ett väldigt tydligt mål.

Prema Powerteam grundades 1983, och har sedan dess radat upp närmast osannolika framgångar på den internationella racingscenen. Totalt har man lagt beslag på över 20 mästerskapstitlar, och vunnit makalösa 50 procent av de FIA F3 European Championship-race som körts sedan EM-serien återuppstod säsongen 2012.

- Det är en stor ära för oss att ha Felix Rosenqvist på vår sida i Formel 3-EM den här säsongen, säger teamchefen René Rosin. Det finns definitivt ett mått av symbolik i det här samarbetet. Under de senaste fyra åren har den här snabbe men alltid lika vänlige unge mannen varit en av våra absolut tuffaste och svåraste rivaler; och nu har vi honom äntligen på plats i en av våra bilar! Felix kommer att utgöra den optimala måttstocken för våra övriga förare, och hans erfarenhet kommer att vara ovärderlig för oss alla i jakten på vår femte raka F3-titel.

Den förre Formel 1-föraren Stefan ”Lill-Lövis” Johansson, rådgivare åt Rosenqvist, ser också han fram emot säsongen som väntar.

- Felix har haft en rad olika erbjudanden att överväga den här vintern, inklusive flera i andra stora formelbilsmästerskap, säger Johansson. Långsiktigt är jag dock övertygad om att detta är den rätta vägen framåt. Han kommer att köra mycket bil i år, han kommer att tävla för det bästa teamet i den troligen allra mest populära serien under Formel 1, och han kommer att stärka sina band till Mercedes. Det är ett väldigt positivt upplägg som ligger i linje med Felix ambitioner både nu och för framtiden.

Säsongspremiären för FIA F3 European Championship äger rum på Silverstone i Storbritannien den 10-12 april.

Felix Rosenqvist kommer under året också att vara involverad i ett annat projekt, fristående från Formel 3. Mer information kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle.