Felix Rosenqvist fortsätter i DTM resten av säsongen

felix-rosenqvist-1

Felix Rosenqvist kommer att fortsätta tävla för Mercedes-AMG även under återstoden av 2016 års säsong i DTM (Deutsche Tourenwagen Masters).

Rosenqvist – som kört de senaste två deltävlingarna (fyra race) på Moscow Raceway (Ryssland) och Nürburgring (Tyskland) – får fortsatt förtroende av den tyska biljätten och kommer nu att delta även i årets resterande race. Rosenqvist tog bland annat poäng direkt i sin DTM-debut i Moskva och var bara några tiondelar från pole position vid den gångna helgens tävlingar i Eifelbergen.

- Felix har gjort en väldigt stark insats under sina första fyra lopp i DTM och till och med överträffat våra förväntningar, säger Ulrich Fritz, chef för Mercedes-AMG DTM. Därför är det helt naturligt för oss att ge honom fortsatt förtroende även under resten av säsongen. Han har definitivt förtjänat det!

Två tävlingshelger återstår på årets DTM-kalender, med ett besök på ungerska Hungaroring utanför Budapest nästa helg (23-25 september) följt av den stora finalen på tyska Hockenheim den 14-16 oktober.

– Det känns bra att slutföra säsongen och fortsätta där vi slutade senast, säger Felix Rosenqvist. Mina två första helger i DTM har varit lovande och lärorika, och jag ser fram emot att bygga vidare på det i Budapest och Hockenheim. Det är två banor jag gillar, och jag vet från min tid i Formel 3 att DTM-finalen på Hockenheim är ett gigantiskt evenemang. Det ska bli extra roligt att uppleva det som en av förarna för Mercedes-AMG i huvudklassen.

Rosenqvists utökade DTM-engagemang innebär att den 24-årige smålänningen, vars tävlingsprogram under 2016 varit mycket intensivt, nu står inför ytterligare en fullspäckad månad i högsta hastighet. Direkt efter sitt DTM-deltagande i Budapest nästa helg beger sig Rosenqvist vidare till Barcelona (Spanien) för finalen i Blancpain GT Series Sprint Cup (1-2 oktober), innan han reser österut till Hong Kong och premiären för elbilsmästerskapet Formel E den 9 oktober. DTM-finalen på Hockenheim en vecka senare kommer att markera Rosenqvists fjärde raka tävlingshelg.