Felix Rosenqvist får nytt GT-uppdrag

Zakspeed Mercedes-AMG GT3 (2)

Felix Rosenqvist kommer att ställa upp i säsongspremiären för det tyska GT-mästerskapet ADAC GT Masters på Motorsport Arena Oschersleben i helgen.

Rosenqvist har kallats in av det traditionsrika ZAKSPEED-teamet, som tävlade i Formel 1 på 1980-talet och som under de senaste åren etablerat en stark relation med Mercedes-Benz i GT-sammanhang. 24-årige Rosenqvist kommer att bilda par med den 19-årige schweizaren Nikolaj Rogivue i en av stallets två Mercedes-AMG GT3. Den andra körs av tyskduon Luca Ludwig/Sebastian Asch, regerande mästare i ADAC GT Masters.

Kontraktet signeras bara dagar efter att Rosenqvist noterats för snabbaste varv i sin GT-debut vid den gångna helgens tävlingar för Blancpain GT Series Sprint Cup i italienska Misano. Smålänningen rattade även då en Mercedes-AMG GT3 och var på väg mot pallen när han tvingades bryta med tekniska problem.

- Jag fick verkligen upp ögonen för GT-racing på Misano, och jag är glad att få den här chansen i ADAC GT Masters nu till helgen, säger Felix Rosenqvist. Det har gått snabbt och jag har aldrig jobbat med teamet förut, så det kommer återigen att krävas lite anpassning. De tekniska förutsättningarna är dock desamma som i Misano – det är samma bil, samma däck och samma typ av bana, så förhoppningsvis kan jag göra ett bra jobb.

Helgen på Oschersleben blir Rosenqvists första någonsin i ADAC GT Masters, Tysklands främsta nationella mästerskap på den just nu kraftigt växande arenan för GT-bilar. Totalt finns åtta olika biltillverkare representerade vid helgens premiär, dit 35 bilar från 20 olika team är anmälda.

Förutom Rosenqvist kommer också ytterligare två svenskar till start; Edward Sandström och Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Tävlingsupplägget i ADAC GT Masters påminner om det i Blancpain GT Series Sprint Cup, med två entimmesrace per helg och förarbyte efter halva distansen. Premiären inleds med två fria träningspass nu på fredag.

Felix Rosenqvist