Felix Rosenqvist backas upp av Kashbet.com i Macau Grand Prix 2014

Kashbet liveryFelix Rosenqvist återvänder till den prestigefyllda världsfinalen för Formel 3 i Macau, och kommer att backas upp av spelsiten Kashbet.com i 2014 års upplaga av vad som betraktas som den internationella juniorracingscenens enskilt viktigaste lopp.

Rosenqvist ställer upp i tävlingen – som avgörs på gatorna i den kinesiska casinometropolen – för femte året i rad, och kommer att representera sitt ordinarie FIA Formula 3 European Championship-team Mücke Motorsport. Värnamo-föraren slutade tvåa i Macau Grand Prix 2012, och slogs på nytt om ledningen förra året när han blev avkörd på det första varvet.

Rosenqvist, som vid sidan av F1-chauffören Valtteri Bottas är den ende som vunnit den europeiska stortävlingen Masters of Formula 3 två gånger, kommer att bära Kashbet.com-logotyper under evenemangets samtliga fyra dagar.

Det första F3-loppet i Macau kördes 1983 och vanns av Ayrton Senna.

- Macau Grand Prix är mitt absoluta favoritrace, så det ska bli enormt roligt att komma tillbaka dit i år igen, säger Felix Rosenqvist. Jag älskar stadslopp, och efter min seger i Pau tidigare i år är Macau det enda återstående stora F3-racet jag aldrig har vunnit. Jag har varit tvåa en gång, och jag går självklart för seger. Att Kashbet.com har valt att satsa på mig känns hedrande – särskilt med tanke på att loppet går i världens största spelmetropol, och på deras viktigaste marknad. Jag ser fram emot en spännande helg både på och vid sidan av banan!

2014 års upplaga av Macau Grand Prix äger rum den 13-16 november. Startfältet utgörs av 28 av världens mest talangfulla förare; däribland samtliga toppnamn från EM-serien FIA Formula 3 European Championship, flera GP2- och World Series by Renault-vinnare och de regerande mästarna i såväl det brittiska som tyska Formel 3-mästerskapet.

 

MER INFORMATION
Macau Grand Prix: www.macau.grandprix.gov.mo
För komplett startlista, klicka här