Felix prisad av kung Carl XVI Gustaf

Felix1

Felix uppmärksammades av kung Carl XVI Gustaf när de Kungliga Klubbarnas Fest ägde rum i Stockholm på fredagskvällen.

Konungen fanns på plats för att prisa en liten grupp särskilt utvalda idrottare som uppnått exceptionella framgångar under 2014 – och Felix tog emot sin utmärkelse för den historiska segern i F3-finalen i Macau i november.

Felix blev den förste svensken att triumfera i det prestigefyllda gatloppet sedan 1992, och den förste föraren någonsin - oaktat nationalitet – att ha vunnit samtliga F3-kalenderns tre storlopp; Masters of F3 i Nederländerna, Grand Prix de Pau i Frankrike, och världsfinalen i Macau.

- Det är naturligtvis mycket hedrande att bli uppmärksammad i ett så här högtidligt sammanhang, säger Felix. Jag är glad att min insats i Macau bedöms ha varit av nationellt värde för Sverige, och jag hoppas att jag kan bidra med något liknande igen i framtiden.

De Kungliga Klubbarnas Fest är den senaste i en rad av galatillställningar som givit vintern lite extra glans för Felix. I december månad ärades han vid internationella bilsportförbundet, FIAs, prisutdelning i Doha, Qatar, och i januari utnämndes han till ”Årets Racingjunior” vid Bilsportgalan i Stockholm. Felix närvarade också, i egenskap av representant för det svenska racinglandslaget, vid den stora Idrottsgalan i Globen tidigare i år.

1I slutet av november fanns Felix dessutom på plats i Stuttgart för Mercedes årliga arrangemang ”Stars & Cars”, där han tillsammans med bland andra Lewis Hamilton, Nico Rosberg och Stirling Moss deltog i den tyska biltillverkarens säsongsavslutande festligheter.

Felix tävlingsprogram för 2015 har ännu inte presenterats.