Felix: pole-varvet ”nästan perfekt”

gal24Felix har beskrivit sitt pole-varv i dagens FIA Formula 3 European Championship-kval på Norisring som ”nästan perfekt”.

Felix körde hem EM-säsongens första pole position när han gick segrande ur en dramatisk trekamp med Esteban Ocon och Max Verstappen på fredagskvällen, och säkrade förstaplatsen på gridden till lördagens Race 1 med smått ogreppbara tre tusendelar av en sekund.

Efter passet förklarade Felix att varvet – som genomfördes utan slipstreaming och som avslutades med bara 20 sekunder kvar på klockan – hade krävt maximal attack.

- Det var definitivt ett av de bästa kvalvarven jag gjort, sade Felix. Jag fick till första kurvan precis som jag hade tänkt mig – jag har varit stark där hela dagen - och i chikanen träffade jag precis den linje jag ville. Det var ett nästan perfekt varv; utan slipstreaming går det nog inte att köra särskilt många hundradelar fortare runt den här banan.

Nyckeln till pole, menar Felix, satt dock vare sig i Kurva 1 eller i det tekniska Schöller-S:et - utan i den avslutande Dutzendteich-hårnålen.

- Sista kurvan här är extremt svår; mycket mer teknisk än den ser ut på pappret, fortsätter Felix. På mitt pole-varv bestämde jag mig för att ge precis allt, och att absolut inte lyfta foten från gasen i utgången hur bilen än skulle bete sig. Det blev min bästa passage därigenom så här långt i helgen och jag var extremt nära muren i utgången. Jag är nöjd med varje sväng på det varvet, och teamet behövde det här.

Felix låter sig dock inte vaggas in i någon falsk säkerhet, och är helt på det klara med uppgiften som väntar.

- Den största delen av helgen ligger fortfarande framför oss, och det är i racen som poängen delas ut, avslutar Felix. Det gick bra idag, men det krävdes också att jag körde på den absoluta gränsen. Vi vill helst ha lite större marginaler än så framöver, så det finns fortfarande saker att jobba på. Esteban och Max kommer att bli livsfarliga i racet i morgon, och det är fullt möjligt att köra om på Norisring. Den här helgen har bara börjat och jag är mycket väl medveten om att det kan se helt annorlunda ut redan i morgon.

Helgens första race drar igång kl. 10.40 i morgon lördag.