Felix på pole i Macau Grand Prix 2014

Felix-poleFelix slog till med pole position till lördagens Kvalificeringsrace i Macau när han satte ett rasande tempo på de kinesiska gatorna och toppade fredagens avgörande tidskval före Esteban Ocon och Max Verstappen.

Efter att ha anfört förmiddagens fria träning gick Felix in i kvalet som en av favoriterna till pole – och han levererade på bästa tänkbara sätt. Med ett varv på 2m11.506s tog han hand om förstaplatsen 0.236s före Lotus-junioren Ocon, med Verstappen – som redan skrivit på för Scuderia Toro Rosso i Formel 1 för nästa säsong – ytterligare fem tusendelar bakom.

Felix teamkamrat Lucas Auer slutade fyra, men kommer att flyttas upp i första startled i en dubbel för Mücke Motorsport på grund av bestraffningar för både Ocon och Verstappen.

Värt att notera är att Felix satte sin tid utan slipstreaming längs den långa rakan till Lisboa, men sedan kompenserade för det genom en makalös framfart i den tekniska bergssektionen senare under varvet.

Kvalificeringsracet startar kl. 06.45 svensk tid i morgon lördag, och sänds LIVE på Viasat Motor.

FELIX:

Riktigt skönt! Det kändes bra redan under den fria träningen tidigare idag, och kvalet gick precis som vi hade tänkt oss. Det pratas väldigt mycket om slipstreaming här, men jag fokuserade mer på att hitta en bra rytm och jag är glad att det gick vägen. Alla i teamet har jobbat hårt sedan igår och det här känns som en bra belöning.

Det är häftigt att vara på pole position i Macau Grand Prix, men det är inte säkert att det behöver vara en fördel i racet i morgon. Det är en väldigt lång raka ner till Lisboa, och jag vet av egen erfarenhet hur svårt det är att ligga först och klyva luften ner dit. Det gäller att ha en bra plan, och det tror jag att jag har. Det viktigaste är att ta sig i mål bland de tre, fyra främsta i Kvalificeringsracet, och det är det jag siktar på.

RESULTAT

Q2