Felix öppnar med årets första poäng

webFelix körde hem årets två första EM-poäng när han avancerade från 14:e till nionde plats i säsongsupptakten för FIA Formula 3 European Championship på Silverstone på lördagsmorgonen.

Gårdagens tunga kval innebar att Felix tvingades inleda premiären från en för honom relativt ovanlig position i fältets mittskikt. Efter en bra start - och ett samlat förstavarv - kunde han dock snabbt ta sig upp till tionde plats, trots en mindre sammanstötning med Spike Goddard (ThreeBond with T-Sport) i en duell i ultrasnabba Stowe Corner.

Efter en säkerhetsbilssituation ett par varv senare kunde Felix passera även framförvarande Felipe Guimaraes (Double R Racing) för nionde plats, en position han alltså sedan höll in över mållinjen. Resultatet markerade de facto en bättre inledning på säsongen än vad som var fallet i fjol, då Felix tvingades bryta premiären på Monza efter en kollision med Tom Blomqvist – som för övrigt vann dagens race från pole position.

Felix kommer att starta eftermiddagens Race 2 från 13:e plats på gridden, med siktet inställt på att försöka rädda ytterligare värdefulla poäng.

FELIX:

- Ett helt OK race med tanke på förutsättningarna. Det fanns inte så mycket mer jag kunde göra från 14:e plats, och nu har vi i alla fall fått med oss ett par poäng. Jag är självklart inte nöjd med resultatet i sig, men just nu får vi helt enkelt acceptera vart vi står och göra det bästa av situationen. Vi har tagit ett litet steg närmare toppen jämfört med igår, och nu ska vi analysera det här racet och se vad vi kan förbättra till i eftermiddag.

 

RESULTAT (topp tio):

För fullständiga resultat – klicka här

1 Tom Blomqvist 18 varv
2 Esteban Ocon +2.107
3 Jordan King +3.052
4 Antonio Fuoco +4.624
5 Lucas Auer +8.504
6 Nicholas Latifi +11.287
7 Felix Serralles +12.447
8 Ed Jones +13.578
9 Felix Rosenqvist +14.131
10 Felipe Guimaraes +17.708