Felix och Mercedes kommenterar dagens DTM-besked

Idag torsdag (den 26 januari) offentliggjorde Mercedes-AMG DTM sin föraruppställning för 2017 års DTM-säsong. De sex platserna tillfaller Gary Paffett (GBR), Lucas Auer (AUT), Paul Di Resta (GBR), Robert Wickens (CAN), Maro Engel (GER) samt Edoardo Mortara (ITA). Felix Rosenqvist kommer inte att ingå i Mercedes satsning på den tyska standardbilsserien under 2017 på grund av kolliderande åtaganden i elbilsmästerskapet Formel E.

KOMMENTARER

Felix Rosenqvist

”Jag trivdes väldigt bra hos Mercedes i DTM förra året. Det teamet är som ett hem för mig, och fortsätter att vara det. Jag lärde mig massor, inte minst om hur man hanterar pressen i ett fabriksteam på den nivån. DTM är ett fantastiskt mästerskap, men tyvärr var det helt enkelt inte möjligt att kombinera det med Formel E i år. Jag har haft en bra start på säsongen med Mahindra Racing; jag ligger fyra i mästerskapet just nu och vi har jobbat extremt hårt för att kunna utvecklas ytterligare tillsammans. De första två racen gick på banor som var helt nya för alla (Hong Kong och Marrakesh), vilket antagligen underlättade lite för mig, men nu måste vi höja oss ännu ett snäpp när vi kommer till ställen som Buenos Aires och Mexico City där de andra har kört förut. Formel E är otroligt tufft och kräver mitt fulla fokus, särskilt nu när det gått så pass bra och vi kan börja sikta mot vår första seger.”

 

Ulrich Fritz, chef för Mercedes DTM-stall

”Felix imponerade stort på oss förra året och vi hade hemskt gärna fortsatt att arbeta med honom i DTM den här säsongen. Med tanke på hans framgångsrika inledning i Formel E, och det faktum att han faktiskt mycket väl kan komma att spela en huvudroll i kampen om titeln, har vi dock fattat det gemensamma beslutet att inte engagera Felix i DTM-satsningen i år. Han är fortfarande en av oss och vi både tror och hoppas att han får en lyckad säsong i Formel E.”