Felix gör det igen – dubbelseger på Monza!

93f1a6a0-df49-47bd-a919-88576db63830Felix stod för en spektakulär insats i helgens avslutande FA1-race på Monza, när han körde hem sin andra raka seger och gav Team Sweden en eftertrycklig dubbeltriumf på den italienska Grand Prix-banan.

I vad som bara kan beskrivas som renodlad dominans åtnjöt Felix ett fartmässigt gigantiskt övertag på sina konkurrenter, och var tidvis uppemot två sekunder (!) per varv snabbare än någon annan när han slog sig tillbaka upp genom fältet efter en snurrning i loppets inledning.

Felix varvtider var så konkurrenskraftiga att han trots incidenten i början av tävlingen kunde återta ledningen och vinna med en marginal på över 13 sekunder till andraplacerade Nigel Melker (Team Netherlands). På listan över loppets snabbaste varv återfanns Felix som överlägsen etta med en bästanotering på 1m37.754s – med en lucka på osannolika åtta tiondelar till närmaste rival.

Helgens två segrar på Monza markerar de första någonsin för Team Sweden i FA1. Felix har toppat helgens samtliga pass, med undantag för det andra tidskvalet då han tvingades avbryta ett varv som fram till dess varit tillräckligt snabbt för pole position.

FELIX:

- Ett race att minnas! Jag gjorde en dålig start - vilket har varit ett genomgående problem i FA1 i år - men tog tillbaka ett par placeringar i den första chikanen och låg tvåa bakom Nigel i början av loppet. Vi blev tvungna att byta bromsar innan start – den uppsättning vi körde med igår var utsliten – och det hade en ganska stor inverkan på bromsbalansen. Som ett resultat av det drogs jag med kraftig upplåsning i bak, och till slut blev det så allvarligt att jag snurrade. Jag tror att jag låg sist eller näst sist när jag kom igång igen.

Efter det visste jag att det inte fanns några utrymmen för misstag. Det var ganska långt upp till täten, men farten har onekligen varit bra den här helgen och att ge upp var aldrig ett alternativ. Efter ett tag var jag ikapp Nigel och kunde ta tillbaka ledningen. Att vinna det här racet känns minst sagt speciellt, och bilen har varit en dröm att köra här på Monza. Ett perfekt slut på en perfekt helg!

 

RESULTAT

R2