• måndag , 24 september 2018

Felix fyra efter depåstrul i Race 1

IMG_0575Felix och Team Sweden fick nöja sig med en fjärdeplats i tidernas första FA1-race i Portimão, efter att ha förlorat kontakten med täten efter ett misslyckat depåstopp.

Den vid det här laget sedvanliga topptrion – Mirko Bortolotti (Team Italy), Nigel Melker (Team Netherlands) och Felix – satte omedelbart upp tempot och drog ifrån resten av fältet direkt från start.

Efter halva loppet skildes de tre kombattanterna åt av fem sekunder, och det var ledande Bortolotti som visade sina kort först genom att dyka in i depån för sitt obligatoriska däcksbyte.

Två varv senare följdes Felix och Melker åt in i depån. Medan holländaren kunde ge sig ut på banan igen utan förhinder gick saker och ting inte lika smärtfritt för Felix, som förlorade över en halv minut på grund av ett problem i bytet av vänster framhjul. Alla chanser till en plats på pallen - för att inte nämna en potentiell segerattack i loppets slutskede - gick upp i rök, och Felix fick ta banan i besittning som femma.

Under sekvensen efter depåstoppet och fram till mål var Felix regelbundet snabbast på banan. Han avancerade till fjärde plats relativt omgående, och tog sedan i storleksordningen en och en halv sekund per varv på tredjeplacerade Sebastian Balthasar. Det fanns dock inte tillräckligt med tid för att komma ikapp Team Germany-föraren, och Sverige fick därmed klara sig utan champagne.

FELIX:

- Det är förstås tråkigt att missa pallen när vi hade fart nog för att kanske rent av slåss om segern, men vi är alla här för att se och lära och ärligt talat tycker jag inte att det spelar så stor roll. Teamet gjorde sitt bästa och sådant här händer ibland. Jag lärde mig mycket idag – det här var trots allt mitt första race någonsin i den här typen av motorstarka bilar – och jag är framför allt nöjd med att ha kunnat konservera däcken så pass bra och sätta konkurrenskraftiga tider genom hela loppet. Vi får helt enkelt försöka göra ett bättre jobb i morgon.

RESULTAT

dsfsdf


FA1 Portimão:

 

Liknande inlägg