Felix fortsatt öm efter kraschen

gal26Felix är fortsatt öm och omtumlad efter den våldsamma kraschen vid EM-tävlingarna på Imola i söndags.

Felix duellerade med engelsmannen Jordan King på det 11:e varvet av helgens tredje och avslutande race när duon stötte samman i en hastighet av 250 km/h i ingången till Tamburello-chikanen. Felix Mücke Motorsport-bil blev luftburen och kastades med stor kraft in i barriären på banans utsida.

Felix fördes till Imola-banans medicinska center, men klarade sig utan allvarligare skador och reste hem till Sverige igen på måndag morgon. Han led då av svår huvudvärk och smärta i bland annat höger arm.

CrashInför helgens EM-final på Hockenheim hoppas Felix kunna vara tillbaka i bra form - även om han av allt att döma inte kommer hinna bli helt återställd innan fältet drabbar samman igen nu på fredag.

– Jag har fortfarande ont i huvudet, men lite mindre än i söndags, säger Felix. Det kommer och går. Det värsta just nu är nacken; jag hade lite problem med den redan sedan tidigare, och att backa in i en mur i 200 km/h gjorde inte saken bättre… Det är stelt, och jag tror tyvärr att jag får leva med det på Hockenheim i helgen. Jag har också lite svårt att röra högerhanden – jag fick en smäll vid handleden – men det ska inte behöva vara någon begränsande faktor vad gäller körningen.

Felix lyfter också fram den support han fått under dagarna efter olyckan.

– Jag har återigen insett att jag har världens bästa fans och supportrar. Det är rörande att se att så många bryr sig, och jag är verkligen tacksam för alla krya på dig-sms, mail och samtal. Det betyder mycket och jag ska göra allt för att omvandla den supporten till något bra på banan i finalen.

Helgens FIA F3 European Championship-tävlingar inleds med fri träning och kval på fredag, följt av två race på lördag och ett på söndag.


SE FELIX KRASCH HÄR: