• måndag , 24 september 2018

Felix: farten kommer att avgöra

gal51Felix tror att ren fart, och inte strategi, blir den avgörande faktorn i kampen om seger i Macau Grand Prix 2014.

Efter att ha vunnit gårdagens Kvalificeringsrace kommer Felix att starta söndagens direkt avgörande final från pole position. Ett bra utgångsläge, som dock samtidigt gör honom extra utsatt för slipstreamingen ner mot Lisboa och attacker från resten av fältet i samband med eventuella säkerhetsbilsomstarter.

Felix tror dock att de strategiska inslagen bara till viss del kommer att spela in i utgången av racet, och att segern istället kommer att tillfalla den som helt enkelt är snabbast runt den trånga och spektakulära stadsbanan.

– Strategi är alltid en faktor i Macau, och ja, timingen för säkerhetsbilssituationer och slipstreaming blir viktig, men allt det där ligger utanför ens egen kontroll, säger Felix. Jag tror att farten kommer att vara den slutliga nyckeln.

– Allt annat är sådant som bara händer, och som man helt enkelt inte kan förbereda sig för. Det är precis det som gör Macau så speciellt, och så otroligt svårt att vinna. Om man tittar på gridden, och på våra främsta konkurrenter, så tror jag att vi alla sitter i ungefär samma båt och vad som än händer på det första varvet kommer det finnas möjlighet att slå tillbaka om man bara är snabb nog.

Suncity Group Macau Grand Prix 2014 startar kl. 08.30 svensk tid, och visas LIVE på Viasat Motor. Felix kommer att dela första startled med Mücke Motorsport-kollegan Lucas Auer, med Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin), regerande europamästaren Esteban Ocon (SJM Theodore Racing by Prema) och Nick Cassidy (ThreeBond with T-Sport) på platserna närmast bakom.

Grid – Suncity Group Macau Grand Prix

grid

Liknande inlägg